Parlamentele naționale trebuie să voteze planul privind Grecia în această săptămână (Dijsselbloem)

Parlamentele naționale trebuie să voteze planul privind Grecia în această săptămână (Dijsselbloem)

Parlamentele naționale trebuie să voteze proiectul de ajutor european pentru Grecia, a declarat luni șeful Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, exprimându-și speranța că aceasta se va întâmpla probabil în cursul săptămânii care a început, potrivit AFP.

'În zilele următoare, marți sau miercuri, grecii vor vota. Planul trebuie aprobat în ansamblul său, dar de asemenea și primele acțiuni 'cerute de creditori', a declarat Dijsselbloem într-o conferință de presă, în finalul summitului Eurogroup, care a aprobat un al treilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia.

'Odată ce acest lucru a fost făcut, vom avea un Eurogroup telefonic, probabil, miercuri, ce va fi semnalul pentru alte parlamente', a spus el, adăugând că legislativele sunt în mod evident suverane.

'Când se va fi făcut aceasta, vom avea o decizie mult mai oficială' pentru a începe negocierile, a mai spus Dijsselbloem.

După negocieri maraton, summitul Eurogroup a convenit luni dimineață asupra acordului de a negocia al treilea plan de ajutor internațional pentru Grecia.

O altă reuniune a Eurogroup urmează să aibă loc luni după-amiază pentru a decide asupra unei soluții temporare care să permită Greciei să se mențină financiar până la punerea în aplicare a planului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Uragan DNA la 22 de instituții publice și 12 firme apropiate de Darius Vâlcov privind contractele d…

2 Căcații care umilesc România / Generalul Irina Alexe, de la USRPLUS, avansată în grad ilegal de miniștrii Săniuț…

3 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

4 Cine minte? / Blandiana, acuzaţii grave la adresa lui Dinescu. Ce ar fi spus acesta despre tinerii morţi la Revo…

5 Așa o fi?