Parlamentele naționale trebuie să voteze planul privind Grecia în această săptămână (Dijsselbloem)

Parlamentele naționale trebuie să voteze proiectul de ajutor european pentru Grecia, a declarat luni șeful Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, exprimându-și speranța că aceasta se va întâmpla probabil în cursul săptămânii care a început, potrivit AFP.

'În zilele următoare, marți sau miercuri, grecii vor vota. Planul trebuie aprobat în ansamblul său, dar de asemenea și primele acțiuni 'cerute de creditori', a declarat Dijsselbloem într-o conferință de presă, în finalul summitului Eurogroup, care a aprobat un al treilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia.

'Odată ce acest lucru a fost făcut, vom avea un Eurogroup telefonic, probabil, miercuri, ce va fi semnalul pentru alte parlamente', a spus el, adăugând că legislativele sunt în mod evident suverane.

'Când se va fi făcut aceasta, vom avea o decizie mult mai oficială' pentru a începe negocierile, a mai spus Dijsselbloem.

După negocieri maraton, summitul Eurogroup a convenit luni dimineață asupra acordului de a negocia al treilea plan de ajutor internațional pentru Grecia.

O altă reuniune a Eurogroup urmează să aibă loc luni după-amiază pentru a decide asupra unei soluții temporare care să permită Greciei să se mențină financiar până la punerea în aplicare a planului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?