Parlamentul român își dă acordul pentru arestarea unuia din cei mai influenți politicieni (AP)

Parlamentul român își dă acordul pentru arestarea unuia din cei mai influenți politicieni (AP)

Parlamentarii români au aprobat solicitarea de arestare a unuia dintre cei mai influenți politicieni din ultimul deceniu, în condițiile în care acesta este acuzat de procurori de mai multe infracțiuni de corupție, relatează luni Associated Press.

Parlamentul a votat în noaptea de luni spre marți pentru a permite ca Elena Udrea, deputată, să fie urmărită penal și arestată după un vot pozitiv în comisia de specialitate săptămâna trecută.

Udrea le-a spus deputaților că solicitarea procurorilor privind arestarea sa este un abuz și a plecat din Parlament înainte de vot, notează agenția de știri americană.

Fost ministru al turismului și candidat în alegerile prezidențiale de anul trecut, Elena Udrea, în vârstă de 41 de ani, a câștigat notorietate datorită relației ei apropiate cu Traian Băsescu, președinte al României între 2004 și 2014.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni șase cereri ale procurorilor, pe numele deputatului Elena Udrea, pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă în două dosare: "Gala Bute" și "Microsoft". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro