Patru avioane militare americane F-22 Raptor au ajuns în Germania pentru exerciții NATO

Patru avioane militare americane F-22 Raptor au ajuns în Germania pentru exerciții NATO

Patru avioane de vânătoare F-22 Raptor, un avion cargo și circa 60 de militari au sosit vineri la baza aeriană Spangdahlem, din Germania, pentru exerciții militare organizate de NATO până la jumătatea lunii septembrie, au anunțat Forțele Aeriene ale SUA, transmite DPA. Este prima dată când avioane de tipul F-22, aparat invizibil de generația a cincea, sunt desfășurate în Europa.

''Desfășurarea acestor forțe arată evoluția capacității noastre aeriene și demonstrează angajamentul nostru față de siguranța și securitatea europeană'', a declarat generalul Frank Gorenc, comandantul Forțelor aeriene americane în Europa și Africa.

Exercițiile le vor oferi piloților șansa de a participa la pregătirea de operațiuni de luptă aeriene alături de avioane de tip diferit, precum F-15 Eagle și F-16 Fighting Falcon.

Dezvoltat în 1983 de către Lockheed Martin, F-22 este cel mai performant avion de vânătoare al SUA. Intrat în serviciu la sfârșitul anului 2005, acest tip de avion a participat la prima sa misiune de luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în 2014 și a efectuat câteva zeci de lovituri în Irak și Siria. Asigurând superioritate aeriană, F-22 este capabil să transporte arme de ultimă generație aer-sol, bombe ghidate prin laser sau GPS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria