Pentagonul confirmă că piloții turci au avertizat de zece ori avionul rus înainte de a-l doborî

Pentagonul confirmă că piloții turci au avertizat de zece ori avionul rus înainte de a-l doborî

Armata americană a sprijinit declarațiile militarilor turci care afirmă că au avertizat de zece ori avionul de luptă rus înainte de a-l doborî marți în apropiere de frontiera siriană, relatează AFP.

LIVE UPDATE Turcia a doborât un avion militar rus în apropiere de frontiera sa cu Siria

'Am putut auzi tot ceea ce s-a întâmplat, aceste (comunicații) au avut loc pe canale deschise', a declarat colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

'Pot să confirm acest lucru', a răspuns colonelul Warren, întrebat în legătură cu cele zece avertismente menționate de militarii turci.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, Statul Major turc a afirmat că avionul de luptă rus a încălcat în mod clar spațiul aerian turc și că a fost avertizat 'de zece ori în decurs de cinci minute'.

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că incidentul cu avionul rus Suhoi Su-24 doborât de forțele aeriene ale Turciei va avea 'consecințe serioase' pentru relațiile dintre Moscova și Ankara, în timp ce Siria a denunțat o 'agresiune flagrantă' împotriva suveranității sale.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Karina Olteanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani