Petiție a Amnesty International de susținere a două surori indiene "condamnate" la a fi violate și expuse goale

Petiție a Amnesty International de susținere a două surori indiene "condamnate" la a fi violate și expuse goale

Zeci de mii de persoane au semnat, la inițiativa Amnesty International, o petiție care cere protejarea a două surori din India condamnate de o adunare locală la a fi violate și expuse goale ca "pedeapsă" pentru că fratele lor a fugit cu o femeie măritată, transmite France Presse.

Peste 122.000 de persoane au semnat duminică această petiție publicată online de Amnesty International, pentru a protesta împotriva acestei decizii luate de un 'consiliu al bătrânilor' în statul Uttar Pradesh din nordul Indiei.

"Un consiliu al satului, exclusiv masculin și ai cărui membri nu sunt aleși, a ordonat ca ele să fie violate și expuse goale, cu fața vopsită în negru, ca pedeapsă pentru acțiunile fratelui lor", precizează Amnesty.

Una din cele două surori a sesizat Curtea Supremă pentru a cere protecție pentru familia sa, care a fugit din satul aflat în districtul Bhagpat.

Familia, care aparținea comunității Dalit, a fost nevoită să se ascundă după ce fratele tinerelor a fugit cu o femeie dintr-o castă superioară, a indicat Vivek Singh, avocatul surorii mai mari, cea care a sesizat Curtea Supremă.

Consiliul bătrânilor din această castă numită Jat a dispus în iulie ca cele două surori, de 23 și 15 ani, să fie violate, după ce casta l-ar fi acuzat, pe nedrept, pe fratele lor că a răpit-o pe femeia măritată, a precizat el.

"Ele au fost amenințate cu violul de membrii castei Jat. Aceștia voiau să se răzbune pentru acțiunile fratelui lor", a declarat avocatul pentru AFP.

Amnesty a cerut duminică o anchetă privind decizia consiliului, reamintind că membrii comunității Dali sunt victime ale discriminărilor.

Intervievat de AFP, șeful poliției din Bhagpat, Sharad Sachan, a afirmat că ancheta nu a dezvăluit până acum nicio amenințare de viol împotriva celor două surori.

Deși consiliile satelor sau ale bătrânilor nu au nicio valoare juridică, el păstrează o influență considerabilă în India rurală.

Ele sunt acuzate de critici că practică o justiție expeditivă și că tolerează "crimele de onoare" împotriva cuplurilor care nu respectă tradiția. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

4 Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră

5 VIDEO „Asta este, închidem live-ul” / Filmulețul ăsta cu Șoșoacă pusă la punct de carabinieri ar trebui salvat și, când o ia razna, să-i fie arătat