Petiție a Amnesty International de susținere a două surori indiene "condamnate" la a fi violate și expuse goale

Petiție a Amnesty International de susținere a două surori indiene "condamnate" la a fi violate și expuse goale

Zeci de mii de persoane au semnat, la inițiativa Amnesty International, o petiție care cere protejarea a două surori din India condamnate de o adunare locală la a fi violate și expuse goale ca "pedeapsă" pentru că fratele lor a fugit cu o femeie măritată, transmite France Presse.

Peste 122.000 de persoane au semnat duminică această petiție publicată online de Amnesty International, pentru a protesta împotriva acestei decizii luate de un 'consiliu al bătrânilor' în statul Uttar Pradesh din nordul Indiei.

"Un consiliu al satului, exclusiv masculin și ai cărui membri nu sunt aleși, a ordonat ca ele să fie violate și expuse goale, cu fața vopsită în negru, ca pedeapsă pentru acțiunile fratelui lor", precizează Amnesty.

Una din cele două surori a sesizat Curtea Supremă pentru a cere protecție pentru familia sa, care a fugit din satul aflat în districtul Bhagpat.

Familia, care aparținea comunității Dalit, a fost nevoită să se ascundă după ce fratele tinerelor a fugit cu o femeie dintr-o castă superioară, a indicat Vivek Singh, avocatul surorii mai mari, cea care a sesizat Curtea Supremă.

Consiliul bătrânilor din această castă numită Jat a dispus în iulie ca cele două surori, de 23 și 15 ani, să fie violate, după ce casta l-ar fi acuzat, pe nedrept, pe fratele lor că a răpit-o pe femeia măritată, a precizat el.

"Ele au fost amenințate cu violul de membrii castei Jat. Aceștia voiau să se răzbune pentru acțiunile fratelui lor", a declarat avocatul pentru AFP.

Amnesty a cerut duminică o anchetă privind decizia consiliului, reamintind că membrii comunității Dali sunt victime ale discriminărilor.

Intervievat de AFP, șeful poliției din Bhagpat, Sharad Sachan, a afirmat că ancheta nu a dezvăluit până acum nicio amenințare de viol împotriva celor două surori.

Deși consiliile satelor sau ale bătrânilor nu au nicio valoare juridică, el păstrează o influență considerabilă în India rurală.

Ele sunt acuzate de critici că practică o justiție expeditivă și că tolerează "crimele de onoare" împotriva cuplurilor care nu respectă tradiția. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...