Petrolier atacat de piraţi în strâmtoarea Malacca, între Malaysia şi Sumatra

Petrolier atacat de piraţi în strâmtoarea Malacca, între Malaysia şi Sumatra

Piraţi au atacat un petrolier din Singapore în strâmtoarea Malacca, au răpit trei membri indonezieni ai echipajului şi au furat o parte din încărcătură, a anunţat Biroul Maritim Internaţional (BMI).

Petrolier atacat de piraţi în strâmtoarea Malacca, între Malaysia şi Sumatra (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Atacul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în largul coastelor malaysiene, a precizat Noel Choong, reprezentantul BMI la Kuala Lumpur pentru fapte de piraterie. Petrolierul se îndrepta către Birmania, potrivit unor informaţii neconfirmate.

Nava se află în prezent la Port Klang, principalul port din Malaysia.

"BMI este îngrijorat cu privire la situaţia celor trei indonezieni", a declarat pentru AFP Noel Choong.

Potrivit cotidianului malaysian The Star, piraţii, înarmaţi cu o armă de foc şi o macetă, au urcat la bordul petrolierului imediat după miezul nopţii, marţi, la o distanţă de aproximativ 16 mile maritime (aproximativ 30 de kilometri) de coastă şi au luat echipajul prin surprindere.

Cei cinci-şase piraţi i-au legat pe membrii echipajului şi au descărcat o parte din încărcătură în două nave care-i însoţeau, adaugă ziarul, care citează poliţia locală.

Atacul a durat câteva ore. Echipajul şi-a dat seama de lipsa celor trei membri abia după plecarea piraţilor.

Strâmtoarea Malacca, între peninsula malaysiană şi Insula indoneziană Sumatra, este o cale foarte frecventată de transport maritim, între Asia, Europa şi Orientul Mijlociu.

Un număr mare de nave a atras piraţi în această regiune, însă atacurile au scăzut în ultimii ani, în urma cooperării ţărilor vecine şi creşterii numărului misiunilor maritime de patrulare.

Ele au crescut în 2013, dar se rezumă la furturi comise asupra bunurilor membrilor echipajelor, potrivit BMI. Răpirile sunt rare, a precizat Noel Choong.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina