PLDM și PD au anunțat formarea unei coaliții minoritare în Republica Moldova

PLDM și PD au anunțat formarea unei coaliții minoritare în Republica Moldova

PLDM și PD au anunțat vineri un acord privind constituirea unei coaliții parlamentare minoritare, excluzându-i pe liberali și solicitând sprijinul comuniștilor și al socialiștilor pentru votarea președintelui parlamentului și învestirea guvernului, relatează jurnal.md și Unimedia.

'PLDM împreună cu PD au convenit să-și asume guvernarea. (...) Chemăm ca astăzi toate fracțiunile parlamentare să participe la exercițiul de vot pentru a alege președintele Parlamentului și imediat să purcedem la învestirea unui Guvern', a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, precizând că acordul de constituire a alianței urmează să fie semnat în scurt timp.

Liderul PD, Marian Lupu, a cerut o pauză de 40 de minute a ședinței parlamentului 'pentru finalizarea unor proceduri tehnice de instituționalizare a guvernării pe care am decis s-o stabilim la nivelul celor două partide'.

După solicitarea lui Lupu au intervenit liberalii. 'Dacă luăm o pauză, poate pentru patru ani, decât pentru 15, 20 de minute, azi sau mâine. Așa cum ați lucrat toamna, așa lucrăm și patru ani. În patru ani ne vom hotărî', a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Liderii PLDM, PD și PL nu s-au mai întâlnit de joi pentru discuții privind constituirea coaliției de guvernare. Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul liberalilor, că motivul este unul singur: cele două partide nu vor cu niciun chip un procuror european pentru Republica Moldova.

În urma alegerilor parlamentare, PLDM a obținut 23 mandate și PD 19 mandate, notează Unimedia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?