Podemos îl provoacă pe șeful guvernului la o dezbatere televizată

Liderul partidului antiliberal spaniol Podemos, Pablo Iglesias, favorit în sondajele de opinie, l-a provocat miercuri pe premierul Mariano Rajoy la o dezbatere televizată, în pragul unui an electoral, transmite AFP.

"Spania merită o dezbatere între noi doi, față în față la televiziune, când doriți și unde doriți", a declarat Pablo Iglesias, 36 de ani, în cursul unui miting desfășurat la un teatru din Madrid.

Tânărul politician a prezentat un tablou sumbru al realității din Spania, ca răspuns la afirmațiile premierului Rajoy care, cu o zi înainte, a vorbit în Parlamentul de la Madrid despre relansarea economică reușită sub guvernarea sa.

"Veniți cu mine, coborâți să vedeți realitatea din țara mea", a continuat liderul Podemos, amintind șomajul care afectează încă peste 23% din populație, cea mai ridicată rată din Uniunea Europeană după Grecia, scăderea salariilor medii sau creșterea numărului contractelor de muncă pe durată determinată.

Potrivit datelor fiscului, sunt "aproape 7,7 milioane de angajați care câștigă mai puțin sau mult mai puțin de 1.000 de euro pe lună", a subliniat el.

Mariano Rajoy a afirmat cu prilejul discursului despre starea națiunii că pentru Spania "coșmarul s-a încheiat", economia revenind pe creștere în 2014. "Coșmarul este realitatea țării noastre", i-a răspuns Pablo Iglesias.

Podemos, înființat în urmă cu un an, nu are deputați în Parlamentul de la Madrid, dar ocupă primul sau al doilea loc în sondajele de opinie, înaintea sau imediat în urma conservatorilor conduși de Mariano Rajoy, în condițiile în care la sfârșitul anului sunt așteptate legislativele, după o serie de alegeri municipale și regionale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan