Podul feroviar de pe Nistru va fi vopsit în culorile drapelului Rusiei și ale așa-zisului 'steag' al Transnistriei

Podul feroviar de pe Nistru va fi vopsit în culorile drapelului Rusiei și ale așa-zisului 'steag' al Transnistriei

Podul feroviar de pe Nistru dintre Tiraspol și Bender (Tighina) va fi vopsit de separatiștii transnistreni în culorile drapelului Rusiei și ale așa-zisului 'steag' al Transnistriei, o acțiune ce se înscrie în seria pregătirilor pe care Tiraspolul le face pentru marcarea, la 2 septembrie, a 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova.

Un reprezentant de la căile ferate din stânga Nistrului a declarat pentru postul de televiziune de la Tiraspol, potrivit novostipmr.ru, că ''vopsirea podului în culorile steagurilor Rusiei și Republicii Moldovenești Nistrene simbolizează relațiile prietenești dintre cele două state''.

El a precizat că podul va fi vopsit până la 25 august, toate cheltuielile urmând să fie suportate de căile ferate transnistrene.

Data de 2 septembrie este considerată de liderii separatiști de la Tiraspol ca fiind ziua independenței, iar în regiune sunt organizate în această zi manifestări dedicate acestei 'sărbători'.

Transnistria și-a autoproclamat independența la 2 septembrie 1990, independență ce nu a fost însă recunoscută pe plan internațional. Chiar dacă Rusia declară că susține integritatea teritorială a Republicii Moldova, unii oficiali de la Moscova recunosc practic existența Transnistriei ca stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”