Poliția germană avertizează asupra creșterii alarmate a atacurilor asupra taberelor de refugiați și a conflictelor între aceștia

Poliția germană a avertizat joi asupra riscurilor tot mai mari asupra siguranței publice în urma sporirii conflictelor între solicitanții de azil, dar și a numeroaselor atacuri asupra taberelor unde sunt găzduiți aceștia, transmite agenția EFE.

'Odată cu creșterea notabilă a numărului refugiaților cresc și riscurile pentru securitatea internă', a indicat șeful Biroului Federal de Investigații Penale (BKA), Holger Munch, într-o declarație acordată săptămânalului german Focus. El a confirmat și intensificarea conflictelor între solicitanții de azil, cauza cea mai frecventă fiind supraaglomerarea taberelor de refugiați.

În același timp, extrema dreaptă profită de această situație pentru a 'încinge spiritele', de unde rezultă o evoluție tot mai îngrijorătoare pentru ansamblul țării, a subliniat șeful BKA. Conform datelor acestei instituții, până la sfârșitul lunii octombrie au avut loc anul acesta circa 600 de atacuri asupra taberelor de refugiați, față de cele aproximativ 200 înregistrate pe tot parcursul anului 2014, iar cel mai îngrijorător fenomen este creșterea lor alarmantă în ultimele luni, când au fost consemnate circa jumătate din atacuri.

Autoritățile de la Berlin se așteaptă să primească anul acesta până la un milion de cereri de azil din partea migranților veniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia, anul trecut fiind înregistrate circa 200.000.

Politica de deschidere față de migranți practicată de guvernul de la Berlin a provocat resentimente în rândul populației și tensiuni în interiorul coaliției guvernamentale. Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, i-a dat marți un ultimatum acesteia din urmă să ia până duminică măsuri pentru a limita numărul solicitanților de azil, avertizând că, în caz contrar, guvernul bavarez va fi nevoit să-și 'examineze opțiunile'. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta