Polonia își motivează reticența de a primi imigranți din Siria 'prin sutele de mii' de refugiați ucraineni

Polonia își motivează reticența de a primi imigranți din Siria 'prin sutele de mii' de refugiați ucraineni

Polonia trebuie să fie pregătită să găzduiască 'sute de mii' de ucraineni, a declarat în ediția de joi a ziarului Bild președintele polonez, Andrzej Duda, explicând astfel reticența Varșoviei față de primirea imigranților sirieni, potrivit AFP.

'În calitate de membră a Uniunii Europene, Polonia dorește să dea dovadă de solidaritate în ceea ce privește refugiații, dar avem o problemă specială din cauza conflictului din Ucraina', a spus Duda, înaintea vizitei sale de vineri în Germania.

'Dacă va exista o escaladare a conflictului, mai mulți refugiați vor veni la noi. Deja există indicii că sute de mii de ucraineni vor să vină. Celelalte țări europene ar trebui să ia în considerare acest aspect atunci când vorbesc de gradul nostru de dorință de a ajuta', a afirmat președintele polonez, remarcând totuși că Polonia, spre deosebire de Germania, găzduiește puțini africani, sirieni sau refugiați din Balcani.

Berlinul estimează că ar trebui să găzduiască în acest an circa 800.000 de solicitanți de azil, mult mai mult decât orice țară din UE și de patru ori mai mult decât în 2014 și cere partenerilor săi o repartiție echitabilă a refugiaților în spațiul european.

Polonia a primit 2.318 de cereri de azil de la ucraineni în 2014 față de numai 46, în anul precedent. Numărul cererilor de viză temporară de șase luni a crescut de la 720.125 la 830.553 în 2014.

Polonia a acceptat recent să găzduiască 2.000 de imigranți pentru a ușura efortul Italiei și al Greciei, dar nu împărtășește punctul de vedere german privind necesitatea repartiției imigranților între statele membre ale UE în funcție de numărul populației și nivelul de trai.

Continentul european se confruntă, potrivit Bruxellesului, cu cea mai mare criză în domeniul imigrației după cel de-al Doilea Război Mondial. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...