Ponta 2/Boicotat de Occident, Vladimir Putin va efectua o vizită în Egipt la 9 și 10 februarie

Ponta 2/Boicotat de Occident, Vladimir Putin va efectua o vizită în Egipt la 9 și 10 februarie

Președintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită în Egipt la 9 și 10 februarie, la invitația omologului său egiptean Abdel Fattah al-Sissi, a anunțat miercuri Kremlinul, într-un comunicat citat de AFP.

Cu ocazia acestei vizite, cei doi șefi de stat vor aborda 'perspectivele dezvoltării relațiilor ruso-egiptene, în special în domeniile politic, economic, comercial și umanitar', se precizează în comunicat.

Se prevede, de asemenea, 'un schimb de opinii cu privire la situația din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, în primul rând cea din Irak, Siria și Libia, precum și reglementarea conflictului israeliano-palestinian', potrivit sursei citate.

În cadrul vizitei liderului egiptean Abdel Fattah al-Sissi în Rusia în luna august a anului trecut, Moscova și Cairo au convenit să își consolideze cooperarea, în special în domeniile militar și energetic, precum și în sectorul agroalimentar, în scopul de a facilita accesul produselor egiptene pe piața rusă.

Vizita președintelui rus la Cairo intervine pe fondul sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, ca urmare a rolului ei în criza ucraineană. Relațiile dintre Rusia și UE și dintre Rusia și SUA traversează cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Analist rus: „Timpul lucrează împotriva Rusiei” / Soldații ruși au căzut într-o capcană la Severodonețk

2 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

3 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

4 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!