Ponta 2/Boicotat de Occident, Vladimir Putin va efectua o vizită în Egipt la 9 și 10 februarie

Ponta 2/Boicotat de Occident, Vladimir Putin va efectua o vizită în Egipt la 9 și 10 februarie

Președintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită în Egipt la 9 și 10 februarie, la invitația omologului său egiptean Abdel Fattah al-Sissi, a anunțat miercuri Kremlinul, într-un comunicat citat de AFP.

Cu ocazia acestei vizite, cei doi șefi de stat vor aborda 'perspectivele dezvoltării relațiilor ruso-egiptene, în special în domeniile politic, economic, comercial și umanitar', se precizează în comunicat.

Se prevede, de asemenea, 'un schimb de opinii cu privire la situația din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, în primul rând cea din Irak, Siria și Libia, precum și reglementarea conflictului israeliano-palestinian', potrivit sursei citate.

În cadrul vizitei liderului egiptean Abdel Fattah al-Sissi în Rusia în luna august a anului trecut, Moscova și Cairo au convenit să își consolideze cooperarea, în special în domeniile militar și energetic, precum și în sectorul agroalimentar, în scopul de a facilita accesul produselor egiptene pe piața rusă.

Vizita președintelui rus la Cairo intervine pe fondul sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, ca urmare a rolului ei în criza ucraineană. Relațiile dintre Rusia și UE și dintre Rusia și SUA traversează cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”