Premierul britanic vrea ca părinții să urmeze cursuri pentru a învăța cum să-și educe copiii

Premierul britanic vrea ca părinții să urmeze cursuri pentru a învăța cum să-și educe copiii

Guvernul britanic va propune părinților să urmeze cursuri pentru a învăța cum să-și educe și să-și disciplineze mai bine copiii. Prim-ministrul David Cameron ar urma să prezinte măsura în detaliu luni, în timpul unui discurs pe tema familiei, informează The Guardian. "Evident, ei (copiii) nu vin cu un manual. Dar este normal ca noi toți să dispunem de atât de puțină consiliere?", ar urma să spună premierul conservator.

"Am făcut o mulțime de progrese. Am dezvoltat monitorizarea la domiciliu după naștere. Dar aceasta nu acoperă decât primele săptămâni și luni. Ce se întâmplă mai târziu, când apar probleme de comunicare, comportament, disciplină? Cu toții avem nevoie de ajutor cu privire la aceste subiecte — cea mai importantă meserie pe care o vom avea vreodată. De aceea, trebuie să ne gândim cum să facem normal și chiar atractiv faptul de a participa la cursuri de educație parentală", ar urma să adauge Cameron, conform ziarului britanic citat.

Practic, guvernul va distribui vouchere familiilor pentru a participa la aceste cursuri, probabil în funcție de resurse. Dar David Cameron vrea să sublinieze mai ales faptul că acestea nu se vor adresa doar căminelor aflate în dificultate, ci "tuturor".

O inițiativă guvernamentală similară, propusă după revoltele urbane din 2011 familiilor din medii socio-economice defavorabile, s-a soldat cu un eșec. Au participat doar aproape 3.000 de părinți, dintre care doar 9% bărbați, departe de cei 20.000 cum era de așteptat. Costul suportat de stat a depășit 1.088 de lire sterline (1450 de euro) per părinte.

Prin extinderea programului la familiile mai înstărite, David Cameron speră să-l facă mai popular și să îmbunătățească percepțiile și participarea din toate zonele societății.

Inițiativa va fi o parte dintr-o strategie de a plasa familia în centrul agendei pentru următorii cinci ani. În discursul său, Cameron va spune că unitatea familiei este un bastion împotriva sărăciei. El va anunța, de asemenea, o dublare a fondurilor pentru serviciile de consiliere în domeniul relațiilor de cuplu.

"Familiile sunt cea mai bună măsură anti-sărăcie inventată vreodată. Ele sunt un sistem de bunăstare, educație și consiliere într-un singur pachet.

Copiii din familii dezintegrate sunt de două ori mai susceptibili să se confrunte cu sărăcia decât cei ale căror familii rămân unite. De aceea, consolidarea familiilor se află în centrul agendei noastre", va spune șeful guvernului britanic, conform relatării The Guardian.

Măsura ar putea să-l ajute pe Cameron să ocupe centrul eșichierului politic, rămas gol după prăbușirea Partidului Liberal Democrat și după virajul la stânga făcut de Partidul Laburist sub conducerea noului său lider, Jeremy Corbyn, comentează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”