Premierul leton și-a anunțat demisia, invocând slaba performanță a guvernului său

Premierul leton și-a anunțat demisia, invocând slaba performanță a guvernului său

Premierul leton Laimdota Straujuma și-a anunțat luni demisia, invocând slaba performanță a guvernului său, susținut de o coaliție tripartită de centru-dreapta, transmite AFP. 'L-am informat pe președintele țării în legătură cu demisia guvernului', a declarat Laimdota Straujuma.

Șefa guvernului de la Riga a făcut acest anunț în urma unei întâlniri cu președintele Raimonds Vejonis, care și-a exprimat nemulțumirea față de activitatea executivului condus de Laimdota Straujuma.

'Trebuie să avem în vedere spiritul politicii externe, amenințările împotriva securității în Europa, criza refugiaților etc. De aceea noi avem nevoie de un guvern care să funcționeze', a afirmat președintele leton, conform aceleiași surse.

'Văd că sunt necesare idei noi, contribuții noi și energii noi pentru a continua construcția pe bazele existente', a admis dna Straujumaa.

Laimdota Straujuma (64 de ani) a preluat funcția de premier în ianuarie 2014 după demisia lui Valdis Dombrovskis, ea fiind apoi reconfirmată în funcție în noiembrie anul trecut, în urma alegerilor legislative din luna octombrie a aceluiași an.

AFP notează că, în ultimele săptămâni, în presă locală au fost vehiculate o serie de informații privind o posibilă demisie a premierului Laimdota Straujuma, după criticile la adresa sa, inclusiv în cadrul partidului său Unitatea, ca urmare a dificultăților de a pune în aplicare proiectul de buget pe anul 2016 ce prevede o creștere a impozitelor.

Președintele leton a anunțat că va avea consultări cu toate formațiunile politice înainte de a nominaliza un nou prim-ministru care să-i succeadă în funcție premierului demisionar Laimdota Straujuma. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?