Premierul ungar Viktor Orban respinge acuzațiile potrivit cărora ar fi colaborat cu serviciile secrete comuniste

Premierul ungar Viktor Orban respinge acuzațiile potrivit cărora ar fi colaborat cu serviciile secrete comuniste

Premierul ungar Viktor Orban a negat luni că ar fi cooperat cu serviciile secrete comuniste, așa cum l-a acuzat omul de afaceri Lajos Simicska, relatează MTI.

Ca răspuns la o întrebare în parlament a deputatului Adam Mirkoczki, din cadrul partidului naționalist radical Jobbik, Orban a declarat că actuala sa poziție nu-i permite să reacționeze așa cum și-ar dori la 'acuzațiile murdare' ale fostului său prieten care a contribuit la formarea partidului de guvernământ Fidesz.

'Premierul trebuie să evite folosirea de expresii puternice de argou sau aplicarea de forme comune de revanșă, indiferent cât de mult îmi doresc că fac acest lucru' , a afirmat el. 'Aceasta nu va dura la nesfârșit și este un timp pentru toate, inclusiv pentru revanșă', a adăugat premierul ungar.

Orban a menționat că lupta împotriva comunismului a fost o problemă de principiu pentru el și că s-a aflat printre fondatorii primei organizații anticomuniste. Premierul ungar a afirmat că este mândru că a petrecut 25 de ani asigurându-se că 'nu se va produce o revenire a comuniștilor, nici măcar într-o formă atenuată'.

Omul de afaceri Lajos Simicska a declarat la începutul lunii martie că Viktor Orban a oferit informații despre el serviciilor secrete comuniste cu știința sa în timp ce urmau amândoi serviciul militar în anii '80 și că documentele care ar dovedi acest lucru s-ar afla la autoritățile ruse, acuzații despre care premierul ungar a spus atunci că sunt motivate de 'ură'.

Într-un interviu pentru blogul Mandiner, Simicska a spus că autoritățile comuniste l-au pus sub urmărire și, când era în armată, i s-a arătat 'un teanc gros de hârtii'. Orban i-ar fi spus de bunăvoie că scrie rapoarte despre el, iar ei discutau despre ce ar trebui să includă acestea, a precizat omul de afaceri.

După ce și-au încheiat serviciul militar, Orban i-a spus că autoritățile comuniste "au încercat să-l coopteze, dar că a refuzat". Simicska a mai declarat că l-a crezut atunci pe Orban, dar că acum nu mai știe ce să creadă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante