Protest cu fructe şi legume în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău

Protest cu fructe şi legume în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău

Un grup de tineri din R. Moldova au adus, joi, mai multe lăzi cu mere, struguri, prune, cartofi şi pepeni în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău, în semn de protest faţă de embargoul impus de Moscova asupra importurilor de legume şi fructe moldoveneşti.

Protest cu fructe şi legume în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău

Protestul a fost organizat de asociaţia neguvernamentală "Mişc Lumea", sub sloganul "Un măr, un pic de noroc şi Putin...", relatează Pro TV Chişinău , în pagina online.

Tinerii au amenajat o tarabă cu fructe şi legume în faţa Ambasadei Rusiei, iar ulterior au împărţit produse trecătorilor.

Grupul de tineri s-a deplasat şi la Ambasada Statelor Unite şi României din Republica Moldova, unde au oferit legume şi fructe angajaţilor celor două misiuni diplomatice.

Rusia a impus luna trecută un embargou asupra importurilor de frcute şi legume din Republica Moldova, după ce Chişinăul a semnat Acordul de Asociere cu UE.

Guvernul de la Chişinău a asigurat în mai multe rânduri că va acorda compensaţii producătorilor afectaţi de sancţiunile Rusiei.

De asemenea, premierul Iurie Leancă a anunţat, marţi, mai multe acţiuni de solidarizare naţională pentru susţinerea producătorilor de fructe şi legume afectaţi de embargoul impus de Rusia, relatează Jurnal de Chişinău.

Printre altele, autorităţile de la Chişinău au în vedere să organizeze la 30 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acţiunea "Plăcinta care ne uneşte". "Împreună cu colegii din Guvern, voi participa la prepararea unei plăcinte cu mere, pe care o vom denumi sugestiv 'Plăcinta care ne uneşte'. Vom invita oamenii să guste din, credem, cea mai mare plăcintă cu mere din istoria Moldovei", a precizat premierul Iurie Leancă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor