Protest cu fructe şi legume în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău

Un grup de tineri din R. Moldova au adus, joi, mai multe lăzi cu mere, struguri, prune, cartofi şi pepeni în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău, în semn de protest faţă de embargoul impus de Moscova asupra importurilor de legume şi fructe moldoveneşti.

Protest cu fructe şi legume în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău

Protestul a fost organizat de asociaţia neguvernamentală "Mişc Lumea", sub sloganul "Un măr, un pic de noroc şi Putin...", relatează Pro TV Chişinău, în pagina online.

Tinerii au amenajat o tarabă cu fructe şi legume în faţa Ambasadei Rusiei, iar ulterior au împărţit produse trecătorilor.

Grupul de tineri s-a deplasat şi la Ambasada Statelor Unite şi României din Republica Moldova, unde au oferit legume şi fructe angajaţilor celor două misiuni diplomatice.

Rusia a impus luna trecută un embargou asupra importurilor de frcute şi legume din Republica Moldova, după ce Chişinăul a semnat Acordul de Asociere cu UE.

Guvernul de la Chişinău a asigurat în mai multe rânduri că va acorda compensaţii producătorilor afectaţi de sancţiunile Rusiei.

De asemenea, premierul Iurie Leancă a anunţat, marţi, mai multe acţiuni de solidarizare naţională pentru susţinerea producătorilor de fructe şi legume afectaţi de embargoul impus de Rusia, relatează Jurnal de Chişinău.

Printre altele, autorităţile de la Chişinău au în vedere să organizeze la 30 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acţiunea "Plăcinta care ne uneşte". "Împreună cu colegii din Guvern, voi participa la prepararea unei plăcinte cu mere, pe care o vom denumi sugestiv 'Plăcinta care ne uneşte'. Vom invita oamenii să guste din, credem, cea mai mare plăcintă cu mere din istoria Moldovei", a precizat premierul Iurie Leancă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…