Putin: Europa urmează orbește politica americană față de imigranți, iar apoi poartă singură povara afluxului

Putin: Europa urmează orbește politica americană față de imigranți, iar apoi poartă singură povara afluxului

Europa urmează orbește politica americană față de imigranți în cadrul angajamentelor aliate, iar apoi poartă singură povara afluxului important de imigranți, a declarat joi seara președintele rus Vladimir Putin la un forum economic regional la Vladivostok (Extremul Orient), potrivit agenției de presă RIA Novosti.

Criza imigranților cu care se confruntă astăzi Europa era absolut previzibilă, având în vedere că Occidentul continuă să-și impună politicile în regiunile lumii musulmane, a spus șeful statului rus, citat de agenția de presă TASS.

'Am spus de mai multe ori: această criză era destul de previzibilă. Dacă vă amintiți, Rusia și eu personal am avertizat în legătură cu aceasta cu câțiva ani în urmă. Am avertizat că vor exista probleme de amploare, dacă așa-numiții noștri parteneri occidentali vor duce — așa cum am spus întotdeauna — acea politică externă greșită, în special în regiunile lumii musulmane din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, pe care o duc acum', a afirmat liderul rus.

'Aceasta este politica impunerii standardelor proprii, fără a ține cont de particularitățile istorice, religioase, naționale, culturale ale acestor regiuni', — a adăugat șeful statului rus, potrivit căruia 'aceasta este în primul rând politica partenerilor noștri americani'.

În acest context, Putin și-a exprimat surprinderea că unele mass-media din SUA critică Europa pentru rigiditatea excesivă față de imigranți, afirmând că Statele Unite sunt cele care au provocat problema.

'SUA nu se confruntă cu un aflux de imigranți atât de mare', în timp ce Europa 'urmează orbește instrucțiunile Statelor Unite' și suferă foarte mult, a insistat Putin, într-o întâlnire cu jurnaliștii în marja acestui summit regional, care și-a deschis joi lucrările, preconizate să dureze până sâmbătă.

Pe fondul crizei imigranților, ambasadorul Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, a declarat joi că Bruxellesul recunoaște necesitatea unui dialog cu Rusia pe probleme de imigrație. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa