Putin îl acuză pe secretarul general al NATO că a înregistrat în secret o conversaţie privată

Putin îl acuză pe secretarul general al NATO că a înregistrat în secret o conversaţie privată

„În timpul în care era prim-ministru mi-a cerut (n.r. – Anders Fogh Rasmussen) o întâlnire neprogramată (n.r. – anterior). Ne-am întâlnit şi am discutat. Se pare că a adus cu el un dictafon şi a înregistrat conversaţia în secret, după care a publicat-o în presă", a declarat liderul de la Kremlin în cursul unei sesiuni televizate în care preşedintelui rus i-au fost adresate întrebări.

„Nu-mi venea să cred ce văd şi ce aud. Este o absurditate, înţelegeţi?”, a adăugat Vladimir Putin fără a preciza cu exactitate o dată relativă a întâlnirii cu fostul prim-ministru , acesta având funcţia de lider al Guvernului Danemarcei în perioada 2001-2009.

„Încrederea este cu adevărat importantă. Problema-cheie este încrederea între persoane şi între state”, a precizat preşedintele Rusiei punctând faptul că sunt esenţiale „transparenţa, stabilitatea şi parteneriatul”, potrivit Russia Today.

NATO a calificat joi drept un „nonsens complet” acuzaţia lui Vladimir Putin conform căreia actualul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în timpul mandatului său de şef al executivului danez (2001-2009) l-ar fi înregistrat pe şeful statului rus cu prilejul unei convorbiri private şi ar fi transmis înregistrarea presei, transmite Reuters, citata de Agerpres.

„Aceste acuzaţii sunt un complet nonsens. În timpul mandatului său de premier al Danemarcei, domnul Fogh Rasmussen nu a adus niciodată un reportofon pentru a înregistra întâlnirile cu domnul Putin sau cu altcineva”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, răspunzând unei întrebări adresate de Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina