Putin: Rusia este îngrijorată nu de avansarea democrației spre granițele sale, ci de apropierea infrastructurii NATO

Rusia este îngrijorată nu de avansarea democrației spre granițele sale, ci de apropierea infrastructurii militare a NATO, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului susținut în cadrul Clubului Valdai, la Soci, informează agențiile de presă ruse.

'Oare noi suntem împotriva avansării democrației spre granițele noastre? Dar ce aveți în vedere când spuneți democrație? Apropierea NATO de granițele noastre? Oare aceasta este democrație? NATO este un bloc militar. Suntem îngrijorați nu de avansarea democrației spre granițele noastre, ci de apropierea infrastructurii NATO de granițele noastre', a spus liderul rus, potrivit RIA Novosti.

În timpul aceluiași discurs, Putin a calificat destrămarea Uniunii Sovietice drept 'o tragedie de timp umanitar', informează Interfax. 'Continui să insist că aceasta este o tragedie, o tragedie de tip umanitar, la asta m-am referit', a spus Putin, cu trimitere la declarația sa din noiembrie 2011, când a spus, în timpul unei întâlniri cu veterani și pensionari, că destrămarea URSS a reprezentat "cea mai mare catastrofa geopolitică a secolului XX".

'În urma destrămării URSS, 25 de milioane de etnici ruși s-au pomenit în străinătate, împotriva voinței lor și, cum s-ar spune, cât ai bate din palme. Voi repeta teza conform căreia poporul rus a devenit cel mai mare din lume popor despărțit. Iar aceasta este o tragedie', a spus Vladimir Putin.

Liderul rus a adăugat că destrămarea Uniunii Sovietice a dus și la descompunerea sistemului economic și social existent atunci, ceeea ce, la rândul său, a provocat sărăcirea a milioane de oameni. 'Și aceasta este o tragedie — pentru oameni concreți, pentru familii concrete', a subliniat președintele rus.

Clubului Valdai, creat în septembrie 2004, reunește în principal experți și jurnaliști specializați pe tematica rusă. La discuțiile din acest an ale Clubului Valdai, având ca temă ''Războiul și pacea: omul, statul și riscul unui mare conflict în secolul XXI'', sunt prezenți peste 130 de experți și politologi din 30 de state ale lumii.  AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…