Putin SE EXTINDE. Mişcarea făcută astăzi de preşedintele rus

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat vineri lansarea în Argentina a postului pro-Kremlin Russia Today, într-o teleconferinţă cu preşedinta argentiniană Cristina Kirchner, subliniind asupra voinţei de apropiere a celor două ţări, în contextul izolării Rusiei din cauza crizei din Ucraina.

Acuzat adesea că este portavocea Kremlinului, Russia Today (RT) este primul post străin care difuzează în spaniolă informaţii în Argentina.

"Dreptul la informare este unul dintre cele mai importante drepturi ale omului", a spus preşedintele rus într-o videoconferinţă pe Skype cu preşedinta argentiniană. "De aceea există RT, care nu utilizează metode pentru a-şi impune punctul de vedere în mod agresiv".

Kremlinul, care se prezintă drept ţinta unei campanii de defăimare a occidentalilor, a crescut puternic subvenţiile acordate mass-mediae ruse cu o prezenţă internaţională, dar mai ales cele acordate RT. Acest post, lansat în 2005, emite în engleză, arabă, iar de-acum în spaniolă. În pregătire se află o versiune franceză.

În opinia preşedintei argentiniene, care a fost aplaudată de aproximativ 100 de susţinători pentru ceea ce a spus, venirea postului rus în Argentina le permite "tuturor argentinienilor să cunoască adevărul rus", ea criticând dur adevărul "stabilit de mass-mediae internaţionale".

Cei doi lideri s-au întâlnit în iulie, în cursul unui turneu al lui Putin în America Latină, al cărui scop a fost să crească influenţa Rusiei în regiune şi să-şi asigure susţinerea în confruntarea cu Occidentul pe tema conflictului din Ucraina. "Ne unesc nu doar cei 130 de ani de relaţii diplomatice, ci şi concordanţa multora dintre interesele noastre", a spus Putin.

De la introducerea unui embargo asupra multor alimente provenind din ţări particiante la sancţiunile occidentale impuse Rusiei, Moscova speră să-şi consolideze relaţiile comerciale cu Buenos Airesul şi mizează pe o creştere a importurilor cu 20-30% în următorul an.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un …

5 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă