Putin și Berlusconi s-au întâlnit la un pahar de vin în Crimeea

Putin și Berlusconi s-au întâlnit la un pahar de vin în Crimeea

Președintele rus Vladimir Putin și fostul premier italian Silvio Berlusconi s-au întâlnit vineri în peninsula Crimeea, unde au băut un pahar de vin și au adus un omagiu soldaților italieni morți la sfârșitul secolului al XIX-lea în războiul Crimeii, transmit agențiile AFP și Reuters.

Cei doi politicieni, a căror excelentă relație personală este binecunoscută, au depus flori la un monument ridicat în memoria soldaților căzuți în acel război, la care au participat și trupe din Regatul Sardiniei, astăzi parte componentă a Italiei.

Imaginile difuzate de televiziunea de stat rusă îl arată pe Putin spunându-i lui Berlusconi că dorește să afle numele exacte ale soldaților italieni, pentru a le inscripționa pe monument. 'Dacă doriți, putem construi aici un parc unde fiecare soldat va avea propria piatră funerară', i-a mai transmis liderul de la Kremlin fostului premier italian. Acesta din urmă i-a mulțumit și l-a asigurat că se va ocupa personal de obținerea acestor nume.

Ei au mai vizitat și vinăriile de la Massandra, legendarul producător de vin al Crimeii încă din epoca țaristă, și au degustat acolo un pahar de vin.

Fostul premier italian devine astfel cel mai notabil politician occidental care vizitează această peninsulă ucraineană anexată anul trecut de Rusia. Zece parlamentari francezi, atât de stânga, cât și de dreapta, au fost și ei în Crimeea în luna iulie, vizită salutată de guvernul de la Moscova și criticată de cel de la Paris, care a declarat că o 'regretă profund'.

Potrivit postului Rossiya, înainte de a ajunge în Crimeea, Berlusconi a petrecut două zile în stațiunea balneară Soci, pe malul Mării Negre.

Fostul premier italian a criticat sancțiunile europene împotriva Rusiei, pe care le consideră 'o revenire la Războiul Rece'. Dar vizita sa în Crimeea poate fi considerată o încălcare a acestor sancțiuni, ce prevăd inclusiv interzicerea activităților turistice în Crimeea.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Karina Olteanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire