Putin și Berlusconi s-au întâlnit la un pahar de vin în Crimeea

Putin și Berlusconi s-au întâlnit la un pahar de vin în Crimeea

Președintele rus Vladimir Putin și fostul premier italian Silvio Berlusconi s-au întâlnit vineri în peninsula Crimeea, unde au băut un pahar de vin și au adus un omagiu soldaților italieni morți la sfârșitul secolului al XIX-lea în războiul Crimeii, transmit agențiile AFP și Reuters.

Cei doi politicieni, a căror excelentă relație personală este binecunoscută, au depus flori la un monument ridicat în memoria soldaților căzuți în acel război, la care au participat și trupe din Regatul Sardiniei, astăzi parte componentă a Italiei.

Imaginile difuzate de televiziunea de stat rusă îl arată pe Putin spunându-i lui Berlusconi că dorește să afle numele exacte ale soldaților italieni, pentru a le inscripționa pe monument. 'Dacă doriți, putem construi aici un parc unde fiecare soldat va avea propria piatră funerară', i-a mai transmis liderul de la Kremlin fostului premier italian. Acesta din urmă i-a mulțumit și l-a asigurat că se va ocupa personal de obținerea acestor nume.

Ei au mai vizitat și vinăriile de la Massandra, legendarul producător de vin al Crimeii încă din epoca țaristă, și au degustat acolo un pahar de vin.

Fostul premier italian devine astfel cel mai notabil politician occidental care vizitează această peninsulă ucraineană anexată anul trecut de Rusia. Zece parlamentari francezi, atât de stânga, cât și de dreapta, au fost și ei în Crimeea în luna iulie, vizită salutată de guvernul de la Moscova și criticată de cel de la Paris, care a declarat că o 'regretă profund'.

Potrivit postului Rossiya, înainte de a ajunge în Crimeea, Berlusconi a petrecut două zile în stațiunea balneară Soci, pe malul Mării Negre.

Fostul premier italian a criticat sancțiunile europene împotriva Rusiei, pe care le consideră 'o revenire la Războiul Rece'. Dar vizita sa în Crimeea poate fi considerată o încălcare a acestor sancțiuni, ce prevăd inclusiv interzicerea activităților turistice în Crimeea.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Karina Olteanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!