Putin susține că serviciile secrete occidentale vor încerca să destabilizeze Rusia înaintea viitoarelor alegeri

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat joi serviciile secrete occidentale că pregătesc operațiuni de destabilizare a Rusiei și de discreditare a autorităților acestei țări înaintea alegerilor legislative de anul viitor și a celor prezidențiale din 2018, consemnează agenția EFE.

'Nu încetează tentativele serviciilor secrete occidentale de a folosi în interes propriu organizațiile neguvernamentale cu obiectivul de a discredita autoritățile și a destabiliza situația internă a Rusiei', a afirmat liderul de la Kremlin în timpul unei reuniuni cu ofițerii aflați la conducerea Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB). El a atenționat că respectivele servicii 'deja pregătesc acțiuni pentru perioada campaniilor electorale' de dinaintea celor două scrutine.

'Suntem dispuși să dialogăm cu opoziția (...), dar nu are sens să discutăm cu cei care lucrează pentru alte state, nu în interesul țării lor, ci al altora', a mai spus Putin. În acest context, el a făcut referire la controversata lege în virtutea căreia organizațiile neguvernamentale rusești care primesc finanțări din străinătate sunt obligate se se înregistreze ca 'agenți străini'. În baza acestui act normativ, a indicat președintele rus, 'autoritățile vor investiga sursele de finanțare externă ale organizațiilor neguvernamentale'.

La reuniunea de la FSB, Putin a vorbit și despre o altă lege controversată, respectiv așa-numita 'lege Lugovoi', care permite blocarea fără mandat judiciar a accesului pe site-uri ce conțin apeluri pe care autoritățile de la Moscova le consideră extremiste. 'Nu este vorba despre restrângerea libertății pe internet, ci de garantarea securității și respectarea legii', a susținut liderul de Kremlin, deși la scurt timp după intrarea în vigoare a acestui act normativ, pe 1 februarie 2014, autoritățile ruse au blocat accesul pe mai multe site-uri ale opoziției neparlamentare, invocând 'apeluri și activități ilegale'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri