Putin va merge în China, la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (Kremlin)

Putin va merge în China, la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (Kremlin)

Președintele rus Vladimir Putin va efectua la începutul lunii septembrie o vizită în China, pentru a participa la ceremoniile consacrate împlinirii a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a anunțat miercuri serviciul de presă al Kremlinului, citat de TASS.

În cadrul vizitei sale, programată pentru 2 și 3 septembrie, președintele rus și omologul său chinez Xi Jinping vor purta convorbiri pentru a discuta în special stadiul realizării înțelegerilor convenite la întâlnirea din mai de la Moscova, dar și la întrevederile pe care le-au avut în iulie la Ufa, în Rusia, cu ocazia reuniunilor la vârf ale grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) și Organizației de Cooperare de la Shanghai (Rusia, China, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan și Kârgâzstan).

Cei doi președinți vor aborda totodată subiecte legate de problemele actuale internaționale, dar și de perspectivele de intensificare a cooperării ruso-chineze în cadrul ONU, G20 și al altor organizații.

La încheierea convorbirilor este prevăzută semnarea mai multor documente bilaterale.

China va organiza la 3 septembrie o paradă militară pentru a marca ceea ce mass-media oficială chineză numește "victoria poporului chinez în războiul împotriva agresiunii japoneze". Pentru prima dată, la paradă vor fi prezenți și militari străini.

Alături de Vladimir Putin, printre liderii străini care vor participa la ceremoniile din capitala chineză figurează președintele sudanez Omar Hassan al-Bashir și președintele venezuelean Nicolas Maduro, după cum anunța marți un oficial chinez citat de Reuters. Nu vor fi însă prezenți oficiali de rang înalt din țări occidentale. Nu va fi prezent nici premierul nipon Shinzo Abe, care a decis să nu participe la eveniment din cauza îngrijorărilor legate de expansiunea militară a Chinei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…