Rebelii şi loialii regimului lui Bashar al-Assad fac schimb de acuzaţii privind un nou atac cu gaz toxic

Rebelii şi loialii regimului lui Bashar al-Assad fac schimb de acuzaţii privind un nou atac cu gaz toxic

Principala grupare rebelă susţinută de Occident, Coaliţia Naţională Siriană, a declarat că atacul de vineri cu gaz toxic a afectat zeci de oameni din satul Kfar Zita, în centrul provinciei Hama. Reprezentanţii organizaţiei nu au precizat tipul de gaz folosit în timpul atacului, relatează AFP.

Observatorul pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, a transmis că sirienii care au intrat în contact cu gazul toxic s-au confruntat cu senzaţia de sufocare şi au avut probleme de respiraţie. Atacul cu gaz ar fi avut loc în timpul raidurilor aeriene care au lăsat în urma lor nori groşi de fum, notează AFP.

Însă televiziunea de stat a Siriei, susţinută de regimul lui Bashar al-Assad, a acuzat membrii grupării Nusra, cunoscută pentru legăturile ei cu organizaţia teroristă al-Qaida. Mass-media locală a răspândit presupunere potrivit căreia în atacul din Kfar Zeita a întrebuinţat clor gazos.

Mai mult, postul de televiziune a avertizat că Nusra face pregătiri pentru un nou atac în satul Wadi Deif, în provincia Idlib (nordul Siriei), precum şi într-o altă zonă  din Hama. Cu toate acestea, jurnaliştii nu au explicat cum au ajuns la această concluzie, difuzată la nivel naţional.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit