Republica Moldova: Andrei Năstase a fost ales președinte al partidului Platforma Demnitate și Adevăr

Republica Moldova: Andrei Năstase a fost ales președinte al partidului Platforma Demnitate și Adevăr

Andrei Năstase a devenit noul presedinte al partidului politic Platforma Demnitate și Adevăr din Republica Moldova, aceasta fiind noua denumire a Partidului Forța Poporului, decizie ce a fost anunțată duminică la congresul formațiunii, informează Moldpres.

"Sunt convins că voi face față acestei funcții, pe care cu onoare am primit-o din partea tuturor celor care au venit la Congresul partidului nostru. Tot astăzi, formațiunea și-a luat o nouă denumire, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Ulterior, vom lua o decizie cu privire la alegerea vicepreședinților formațiunii", a declarat Andrei Năstase.

"Am mai decis ca obiectivele noastre imediate să fie implementarea revendicărilor populare votate în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) la data de 6 septembrie. Totodată, am anunțat că Platforma DA va rămâne în continuare una civică și va face presiune asupra guvernării, până în momentul în care revendicările noastre vor fi îndeplinite", a mai adăugat Năstase.

Partidul Forța Poporului a fost creat în 2013 și are circa 6.000 de membri. Până în prezent formațiunea a fost condusă de analistul politic și fost ambasador al Republicii Moldova în SUA, Nicolae Chirtoacă.

"Nu am plecat din partid, rămân în organul colegial de conducere al formațiunii. Acum s-a creat un aliaj între un partid și partea mai politizată a platformei. Avem multe scopuri comune. Dacă veți citi programul formațiunii noastre, veți vedea că există o coincidență totală între obiectivele propuse de noi și Platforma DA", a menționat Chirtoacă.

Pe 11 decembrie, reprezentanții Platformei DA au declarat că vor adera la Partidul Forța Poporului, susținând că decizia a fost luată după ce actuala guvernare, timp de trei luni de zile, nu a îndeplinit niciuna dintre revendicările înaintate de protestatarii din PMAN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?