Republica Moldova: Plahotniuc i-ar fi adresat o scrisoare lui Timofti în care respinge acuzațiile ce i se aduc

Candidatul propus de noua majoritate parlamentară din Republica Moldova pentru funcția de premier, Vlad Plahotniuc, i-ar fi adresat o scrisoare oficială președintelui Nicolae Timofti, în care respinge acuzațiile și suspiciunile de corupție care i se aduc și în care ar fi promis că va semna o declarație de integritate dacă va fi desemnat premier, informează joi Radio Chișinău.

'Vă asigur că suspiciunile, dacă acestea există, sunt neîntemeiate, fiind efecte ale campaniilor de manipulare a opiniei publice care m-au vizat personal. Pentru toate acuzațiile care mi s-au adus, eu am venit cu probe, cu documente oficiale, care contestă caracterul fals și nefondat al atacurilor', se arată în scrisoarea publicată de portalul today.md.

Totodată, Vlad Plahotniuc susține că este gata să semneze o declarație pe propria răspundere în privința integrității sale. 'Mă oblig ca imediat după desemnarea mea în funcția de premier, să semnez o declarație de integritate prin care să confirm atât standardele de integritate, cât și calitățile, competența, experiența și capacitatea mea și a echipei mele', se mai arată în scrisoare.

Președintele Nicolae Timofti a respins miercuri candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier, însă majoritatea parlamentară i-a solicitat în mod repetat să-l desemneze în calitate de candidat la această funcție.

Cu toate acestea, cei șapte deputați din Partidul Liberal Democrat (PLDM) care au format noua majoritate parlamentară alături de democrați, liberali și cei 14 parlamentari foști comuniști au anunțat joi că își vor retrage semnăturile dacă Partidul Democrat (PDM) nu va desemna un alt candidat la funcția de premier decât Vlad Plahotniuc.

Liderul democraților din Republica Moldova, Marian Lupu, a anunțat luni, după consultările avute cu președintele Nicolae Timofti, formarea unei majorități parlamentare din care fac parte 56 de deputați din cei 101 ai legislativului.

Termenul limită pentru învestirea unui nou guvern este 29 ianuarie, când se împlinesc trei luni de la demiterea cabinetului condus de liberal-democratul Valeriu Streleț, printr-o moțiune de cenzură inițiată de socialiști și comuniști și votată și de democrații ce făceau parte din coaliția guvernamentală proeuropeană. În cazul în care eșecul se repetă, șeful statului este obligat să decidă dizolvarea legislativului și să convoace alegeri anticipate.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

3 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

4 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

5 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate