Revista Rolling Stone, din nou în atenția presei după interviul cu "El Chapo"

Cunoscuta revistă Rolling Stone, criticată puternic pentru un articol în care descria un viol în grup într-o universitate americană, este din nou în atenția presei după publicarea unui interviu realizat de actorul Sean Penn cu traficantul de droguri mexican Joaquin "El Chapo" Guzman, relatează Reuters.

Penn l-a întâlnit pe Guzman într-o junglă din centrul Mexicului în luna octombrie pentru a-i lua interviu, la mai multe luni după ce liderul cartelului de droguri Sinaloa evadase dintr-o închisoare mexicană de maximă siguranță în luna iulie.

Interviul realizat de Penn cu Guzman a fost publicat online în ziua următoare, iar starul de la Hollywood a afirmat că este vorba despre "primul interviu acordat vreodată de El Chapo în afara unei camere de interogatoriu".

Mult timp considerată "Biblia" iubitorilor de muzică rock, Rolling Stone este cunoscută și prin abordarea sa jurnalistică îndrăzneață, exemplificată de corespondenți precum Matt Taibbi, care a ironizat titanii de pe Wall Street în timpul crizei financiare globale, sau Hunter S. Thompson, inițiatorul jurnalismului de tip Gonzo (care favorizează stilul în defavoarea acurateței, n.red.).

În prezent, revista se confruntă cu procese ca urmare a unui articol despre viol la o frăție de la Universitatea din Virginia. Ulterior, o anchetă nu a descoperit nicio dovadă că presupusa victimă a fost violată în grup. Revista și-a cerut scuze pentru "discrepanțele" din articolul său, după ce acesta a generat o dezbatere la nivel național despre violența în campusuri.

În interviul cu "El Chapo", Penn a fost de acord cu condițiile stabilite de Guzman, inclusiv cu faptul de a-i permite acestuia să revizuiască articolul înainte de publicare și să schimbe numele unor surse și locuri pentru a proteja anumite identități.

Un purtător de cuvânt pentru Rolling Stone a declarat că editorul acesteia Jann Wenner nu era disponibil pentru comentarii duminică.

Andrew Seaman, președintele comisiei de etică din cadrul Societății Jurnaliștilor Profesioniști din SUA, a criticat revista pentru că a permis unei surse să revizuiască și să aprobe un articol înainte de publicare.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul