Rogozin atacă Departamentul de Stat al SUA cu privire la o declarație referitoare la integrarea europeană a Republicii Moldova

Rogozin atacă Departamentul de Stat al SUA cu privire la o declarație referitoare la integrarea europeană a Republicii Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reacționat la declarația Departamentului de Stat, care a salutat, prin vocea purtătoarei sale de cuvânt Jen Psaki, învestirea noului guvern de la Chișinău, cerându-i totodată să pună în aplicare prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, relatează vineri RIA Novosti.

'Unde este America și unde e Uniunea Europeană? Cu cine vrea să se integreze Moldova? Ce are de a face atotștiutoarea Psaki cu UE?', se întreabă retoric Rogozin, într-o postare pe Twitter.

Într-o altă postare pe același subiect, dar pe Facebook, vicepremierul rus scrie că 'Washingtonul mută țările ca pe niște pioni'.

Republica Moldova a semnat și ratificat anul trecut Acordul de asociere și de liber schimb cu Uniunea Europeană, angajându-se pe calea reformelor pentru consolidarea democrației, a statului de drept și buna guvernare.

Orientarea Chișinăului spre UE a nemulțumit Moscova, care a instituit o serie de embargouri la importurile de produse alimentare din Republica Moldova și a amenințat să blocheze accesul moldovenilor pe piața muncii din Rusia.

În același timp, Moscova acuză SUA că au confiscat 'sfera sa de influență' din fostul spațiu sovietic, printr-o serie de 'revoluții colorate' și impunerea la putere a unor guverne antirusești.

Recent, noul secretar american al apărării, Ashton Carter, a declarat că Rusiei nu ar trebui să-i fie oferită posibilitatea de a avea o 'sferă de influență', subliniind că din noua sa funcție va îndemna țări ca Republica Moldova, Ucraina și Georgia să-și consolideze capacitățile de apărare și interacțiunea lor cu NATO. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea

5 Așa o fi?