Rogozin atacă Departamentul de Stat al SUA cu privire la o declarație referitoare la integrarea europeană a Republicii Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reacționat la declarația Departamentului de Stat, care a salutat, prin vocea purtătoarei sale de cuvânt Jen Psaki, învestirea noului guvern de la Chișinău, cerându-i totodată să pună în aplicare prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, relatează vineri RIA Novosti.

'Unde este America și unde e Uniunea Europeană? Cu cine vrea să se integreze Moldova? Ce are de a face atotștiutoarea Psaki cu UE?', se întreabă retoric Rogozin, într-o postare pe Twitter.

Într-o altă postare pe același subiect, dar pe Facebook, vicepremierul rus scrie că 'Washingtonul mută țările ca pe niște pioni'.

Republica Moldova a semnat și ratificat anul trecut Acordul de asociere și de liber schimb cu Uniunea Europeană, angajându-se pe calea reformelor pentru consolidarea democrației, a statului de drept și buna guvernare.

Orientarea Chișinăului spre UE a nemulțumit Moscova, care a instituit o serie de embargouri la importurile de produse alimentare din Republica Moldova și a amenințat să blocheze accesul moldovenilor pe piața muncii din Rusia.

În același timp, Moscova acuză SUA că au confiscat 'sfera sa de influență' din fostul spațiu sovietic, printr-o serie de 'revoluții colorate' și impunerea la putere a unor guverne antirusești.

Recent, noul secretar american al apărării, Ashton Carter, a declarat că Rusiei nu ar trebui să-i fie oferită posibilitatea de a avea o 'sferă de influență', subliniind că din noua sa funcție va îndemna țări ca Republica Moldova, Ucraina și Georgia să-și consolideze capacitățile de apărare și interacțiunea lor cu NATO. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!