Român, atacat cu fecale, la Belfast

Român, atacat cu fecale, la Belfast

Poliţia investighează un atac rasist, în care, asupra unui român s-a aruncat cu fecale, la Belfast.

Român, atacat cu fecale, la Belfast (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Poliţia investighează un atac rasist, în care, asupra unui român s-a aruncat cu fecale, la Belfast, relatează BBC News online.

Românul se deplasa cu bicicleta pe Newtownards Road, în partea de est a Belfastului, miercuri, către ora locală 9.51 (11.50, ora României), când a fost comis atacul.

Un bărbat care purta haine de culoare închisă, pe care victima nu îl cunoaşte, a aruncat cu fecale asupra biciclistului, după care a fugit.

În urma atacului, victima a primit îngrijiri, la spital.

Poliţia a anunţat că investighează agresiunea ca fiind motivată de ură.

"Un bărbat român se deplasa cu bicicleta pe Newtownards Road, când un bărbat necunoscut, care purta haine de culoare închisă, a aruncat cu fecale către el", a declarat un purtător de cuvânt, citat de site-ul ziarului The Belfast Telegraph.

Un parlamentar din zonă, Naomi Long, a denunţat agresiunea drept un "atac revoltător şi deplorabil" asupra unei persoane nevinovate. "A fost nimic altceva decât un act dezgustător de violenţă, un bărbat ajungând să fie acoperit în exceremente", a spus ea, citată de ziar. "Atacarea oricărei persoane, într-un mod atât de pervers şi execrabil, este pur şi simplu incalificabilă. Să faci aşa ceva pe un drum principal, la lumina zilei, arată un dispreţ ostentativ şi neruşinat faţă de aplicarea legii", a apreciat ea.

"Îi urez victimei numai bine şi sper să-şi revină rapid din acest calvar. Nu poate exista niciodată nicio justificare a violenţei şi încurajez pe oricine deţine informaţii să le ofere poliţiei", a mai declarat Long.

În această zonă, în ultimul an au fost comise numeroase atacuri rasiste, scrie ziarul.

Potrivit unor date, publicate săptămâna trecută de către The Belfast Telegraph, 156 de infracţiuni de natură rasistă au fost comise în Irlanda de Nord în primele trei luni ale acestui an. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au înregistrat 103 astfel de infracţiuni. Majoritatea incidentelor au avut loc în nordul Belfastului (27), zonă urmată de partea de est (23) şi cea de sud (16) a oraşului, precizează publicaţia.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită