Rusia: 14 combatanți având legătură cu SI au fost uciși în Caucazul de Nord

Autoritățile ruse au anunțat că au ucis 14 combatanți ai unei celule având legătură cu organizația jihadistă Statul Islamic (SI) în două operațiuni ale forțelor de ordine în republica autonomă Kabardino-Balkaria din Caucazul rus instabil.

"Unsprezece bandiți au fost neutralizați", adică uciși, într-o primă operațiune "antiteroristă" efectuată în primele ore ale dimineții la Nalcik, în Kabardino-Balkaria (nordul Caucazului rus), a declarat Comisia națională antiteroristă într-un comunicat obținut duminică de agenția de presă Interfax, preluată de AFP.

Rebelii, "care făceau parte dintr-o bandă armată ai cărei membri au jurat credință SI", au fost uciși după ce au deschis focul și au lansat grenade asupra forțelor de ordine într-o pădure din apropierea capitalei Nalcik, a declarat comisia.

O a doua operațiune, efectuată mai târziu în cursul zilei, a făcut trei morți, a anunțat comisia.

Această operațiune i-a vizat pe "noul lider al celulei locale a SI... și doi dintre adjuncții săi", a declarat o sursă din poliție pentru Interfax, asigurând de asemenea că o "importantă ascunzătoare de arme și muniție a fost descoperită" de forțele de ordine.

La începutul lunii noiembrie, Rusia a anunțat deja că l-a ucis în Kabardino-Balkaria pe șeful presupus al acestui grup legat de SI.

Considerată una dintre regiunile cele mai liniștite în Caucazul de nord instabil, Kabardino-Balkaria este aproape de Ingușetia și Daghestan, republici mai turbulente, unde rebeliunea armată islamistă vizează în mod regulat forțele de ordine ruse, amintește France Presse.

În iunie, militanții islamiști din Caucazul rus au jurat credință SI și au promis să lupte împotriva autorităților ruse. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata