Rusia: Alegerile legislative, devansate pentru septembrie 2016

Rusia: Alegerile legislative, devansate pentru septembrie 2016

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat legea ce prevede ca alegerile legislative în Rusia să fie devansate din decembrie 2016 în septembrie același an, a anunțat miercuri serviciul de presă al Kremlinului, citat de AFP. Organizate în mod tradițional în prima duminică din luna decembrie, alegerile legislative, convocate în Rusia o dată la cinci ani, vor avea loc în 2016, în a treia duminică din septembrie, adică la data de 18 septembrie, a precizat sursa citată.

Legea a fost adoptată la 3 iulie de către Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) și aprobată la 8 iulie de Consiliul Federației (camera superioară).

În urma promulgării acestui text de lege, bugetul pe anul 2017, ce urmează să fie votat în septembrie 2016, va fi adoptat de parlamentarii care vor fi responsabili de punerea sa în aplicare, și nu de adunarea legislativă precedentă, a precizat președintele Dumei, Serghei Narîșkin.

Alegerile locale și municipale, organizate de obicei în Rusia în a doua duminică din septembrie, vor avea loc, cu titlu excepțional, tot la 18 septembrie 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!