Rusia s-ar pregăti pentru o operațiune terestră în Siria (CNN)

Rusia s-ar pregăti pentru o operațiune terestră în Siria (CNN)

Rusia s-ar pregăti pentru o posibilă operațiune terestră în Siria împotriva adversarilor președintelui Bashar al-Assad, a relatat luni seara postul de televiziune CNN, citând, sub rezerva anonimatului, doi responsabili americani din domeniul apărării.

Potrivit celor mai recente evaluări ale activităților ruse în vestul Siriei, Rusia a deplasat în această regiune mai mulți militari și arme pentru a veni în sprijinul armatei siriene care se pregătește de un atac terestru împotriva forțelor anti-regim.

SUA consideră că 'intensificarea activității Rusiei la sol' în Siria urmărește mai degrabă atacarea tocmai a acestor forțe decât a elementelor Statului Islamic, a indicat unul dintre cei doi responsabili.

Se crede că rușii și-au poziționat armele pentru a putea să sprijine o ofensivă siriană la sol, au declarat cei doi oficiali.

Echipamentele includ mai multe tunuri de artilerie, precum și patru sisteme de lansare multiplă de rachete BM-30 'Smerci', considerate a fi arme extrem de precise. Acest tip de lansatoare sunt capabile de tiruri rapide.

Cu câteva săptămâni în urmă, Rusia a deplasat în jur de șase sisteme de artilerie în portul Latakia.

Militarii americani credeau la început că ar putea fi vorba de apărarea portului, dar cele mai recente mișcări relevă pregătiri pentru o operațiune la sol, posibil în următoarele zile.

Armele rusești au fost reperate la Homs și Idlib și la vest de Idlib, potrivit aceluiași post de televiziune. Nu este clar dacă aceasta va fi poziția lor finală în eventualitatea unor lovituri de artilerie.

Potrivit celor doi responsabili militari americani, Rusia și-a deplasat și echipamente de bruiaj electronic în Siria, ceea ce ar putea oferi Moscovei capacitatea de a bruia avioanele coaliției. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…