Rusia va desfășura submarine cu rachete de croazieră la Novorossiisk (comandantul Flotei din Marea Neagră)

Rusia va desfășura submarine cu rachete de croazieră la Novorossiisk (comandantul Flotei din Marea Neagră)

Rusia va desfășura submarine cu rachete de croazieră cu o rază de acțiune de peste 1.500 de km în portul Novorossiisk, a declarat marți comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, Aleksandr Vitko, cu ocazia vizitei de lucru întreprinse de președintele Vladimir Putin la Novorossiisk, care a participat la o reuniune dedicată dezvoltării acestui port rusesc până acum mai mult comercial la Marea Neagră, informează Ria Novosti.

'Odată cu revenirea Crimeii la Federația Rusă, relevanța acestui port nu s-a diminuat în contextul în care NATO își crește în mod constant prezența', i-a raportat amiralul Vitko președintelui rus, comandantul șef al armatei ruse, indicând că partea rusă planifică crearea unei baze navale la Novorossiisk.

Potrivit acestuia, prin Novorossiisk sunt realizate transporturile militare în Crimeea și Siria, unde Rusia are un punct de mentenanță pentru navele militare.

'Submarinele care vor fi desfășurate aici vor fi echipate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune', a subliniat amiralul Vitko, indicând că aici există condiții ca ele să poată părăsi baza astfel încât să nu fie detectate. Ieșirea lor din baza de la Novorossiisk ar fi mai puțin vizibilă decât în cazul Crimeii, a insistat el.

Referitor la particularitățile noii baze de submarine la Novorossiisk, amiralul rus a estimat că o asemenea bază nu ar fi putut fi construită la Sevastopol, locul de amplasare a Flotei ruse din Marea Neagră, din cauza lipsei de spațiu — nu ar mai rămâne loc pentru dezvoltarea portului.

La ora actuală, Flota Rusiei din Marea Neagră numără 173 de nave și vase auxiliare, iar, până în 2020, se planifică intrarea în serviciu a circa 80 de nave și vase. Ținând cont de navele care vor fi scoase din uz, baza navală din Sevastopol va număra 206 nave și vase, a raportat amiralul Vitko.

La Novorossiisk sunt amplasate în prezent 51 de nave, iar către 2020 numărul lor va crește până la 61.

Lucrările la baza navală din Novorossiisk urmează să fie încheiate către sfârșitul anului 2016, i-a raportat amiralul Vitko președintelui rus.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani