''Salut, mare duce !'', i-a răspuns Orban lui Juncker

''Salut, mare duce !'', i-a răspuns Orban lui Juncker

''Salut, mare duce!'', i-a răspuns premierul ungar, Viktor Orban, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care l-a întâmpinat cu ''Salut, dictatorule !'' vineri la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, relatează AFP. 

* "Salut, dictatorule!", i-a spus în loc de bun venit Juncker lui Orban

Jurnaliștii prezenți la sosirea la summit a liderilor celor 28 de țări ale Uniunii Europene n-au auzit răspunsul lui Orban, care a zâmbit la salutul lui Juncker. Dar, ulterior, Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al premierului ungar, a declarat pentru AFP că Orban i-a răspuns ''Salut, mare duce! '', aluzie la țara natală a lui Juncker, Marele Ducat de Luxemburg. De ani de zile, Orban i se adresează astfel lui Juncker, a precizat purtătorul de cuvânt ungar.

Șeful executivului comunitar, într-o mare vervă, i-a primit cu diferite gesturi amicale pe participanții la summit. Se pare că Juncker i-ar fi propus premierului grec, Alexis Tsipras, sosit fără cravată, să i-o împrumute pe-a lui.

Viktor Orban este deseori criticat din cauza a ceea ce adversarii săi, precum fostul comisar european Louis Michel, au numit ''derivă autocrată''.

De la sosirea sa la putere în 2010, Orban a demarat reforme profunde în justiție, media și economie, care au fost considerate liberticide de către opoziție și larg criticate în străinătate.

El a sugerat ultima dată redeschiderea dezbaterii privind pedeapsa cu moartea, abolită în 1990 în Ungaria și interzisă în Uniunea Europeană, provocând proteste în cadrul UE.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente