Şase elicoptere americane de luptă au aterizat de urgenţă într-un lan de rapiţă din Polonia

Şase elicoptere americane de luptă au aterizat de urgenţă într-un lan de rapiţă din Polonia

Şase elicoptere americane de luptă au aterizat de urgenţă, din cauza ceţii, într-un lan de rapiţă dintr-o localitate situată în nord-vestul Poloniei, provocând uimirea locuitorilor, a declarat, miercuri, un oficial local.

Cinci elicoptere Black Hawk şi un elicopter de transport Chinook au aterizat marţi în jurul orei locale 13.00 (14.00, ora României) în mijlocul câmpului, provocând "îngrijorare şi uimire, dar şi curiozitate din partea locuitorilor", a declarat Stanislaw Raginiak, membru în administraţia localităţii Gruta.

"După ce au coborât din aparate, membrii echipajelor au explicat că au fost nevoiţi să aterizeze de urgenţă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile", a explicat el. "Am stat de vorbă cu ei. Erau originari din California, Michigan şi Idaho", a adăugat oficialul polonez.

Aproape 40 de săteni, inclusiv oficiali locali, au venit ulterior să-i întâmpine pe vizitatorii neanunţaţi, care, la rândul lor, s-au arătat încântaţi de întâlnire. "Ne-au invitat să vizităm elicopterele, care erau, într-adevăr, impresionante. Am avut ocazia să mă aşez pe scaunul pilotului", a declarat Daniel Zurawski, stagiar în administraţia locală. După aproape două ore, elicopterele au decolat ridicând nori de praf, a adăugat el.

Potrivit unei publicaţii locale, elicopterele au dispărut de pe ecranele radar aterizând de urgenţă, ceea ce a provocat alertă în cadrul serviciilor de urgenţă şi armatei. Căutările au vizat iniţial o zonă aflată la aproximativ 20 de kilometri de locul aterizării.

Ample exerciţii militare ale statelor NATO au loc în această perioadă în Polonia şi ţările baltice.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...