Scandal în Cipru: Un român acuzat de viol a fost graţiat din greşeală de preşedinte şi a părăsit ţara

Scandal în Cipru: Un român acuzat de viol a fost graţiat din greşeală de preşedinte şi a părăsit ţara

Un deţinut român din Republica Cipru a fost graţiat în mod eronat de către preşedintele cipriot, Nicos Anastasiades, fiind trimis din greşeală în România, deşi era cercetat în alt dosar, cazul generând polemici la Nicosia, relatează publicaţia Cyprus Mail, în ediţia online.

Un deţinut român condamnat pentru furt a fost eliberat din Închisoarea Centrală din Republica Cipru după ce a fost graţiat în august de preşedintele Nicos Anastasiades.

Românul urma să rămână în detenţie până în anul 2015, dar, din cauza supraaglomerării din penitenciarele cipriote, deţinuţii condamnaţi pentru furturi sau trafic de droguri sunt graţiaţi când se apropie de ispăşirea pedepselor. În acest context, numele deţinutului român a fost introdus pe o listă trimisă spre graţiere preşedintelui, iar bărbatul a fost eliberat şi deportat în România în august.

Însă românul era cercetat în alt dosar, privind implicarea într-un viol în grup. Autorităţile cunoşteau acest lucru, dar se pare că anchetatorii ciprioţi au omis să înştiinţeze la timp Administraţia penitenciarelor.

"Este o situaţie inacceptabilă, nu a mai auzit nimeni de aşa ceva", a reacţionat furios Rikkos Erotokritou, adjunctul procurorului general din Republica Cipru.

Preşedintele Nicos Anastasiades, cel care a semnat ordinul de graţiere fără să ştie situaţia, a vizitat-o pe victima violului, o tânără de 23 de ani, promiţând că eroarea va conduce la demiterea unor funcţionari.

Potrivit Cyprus Mail, autorităţile de la Nicosia au luat legătura cu colegii din România şi se încearcă localizarea românului suspectat de viol.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”