Scandalul cărnii de cal: Ancheta începută în 2013 s-a încheiat; patru persoane puse sub acuzare

Patru persoane au fost inculpate ca urmare a încheierii anchetei în cazul scandalului cărnii de cal vândute drept carne de vită în Franța, relatează vineri franceinfo.fr.

Potrivit unei surse judiciare, anchetatorii și-au terminat treaba în Franța. De la izbucnirea scandalului european în februarie 2013, patru persoane au fost puse sub cercetare. Primii au fost doi foști responsabili ai Spanghero, Jacques Poujol și Patrice Monguillon.

Ei sunt cercetați pentru escrocherie în bandă organizată, fals și uz de fals și înșelăciune în vânzarea unui produs. Cel de-al treilea suspect este Jan Fasen, a cărui societate Draap Trading, cu sediul în Cipru, apare în centrul afacerii. El este bănuit de aceleași fapte ca și Jacques Poujol și Patrice Monguillon. Cea de-a patra persoană aflată în aceeași situație este un negustor de carne olandez, Hendricus Windmeijer, suspectat că a cumpărat carne de la Jan Fasen pentru a o revinde după aceea companiei Spanghero.

Parchetul își va întocmi de acum înainte rechizitoriile, iar judecătorii vor decide ce curs de acțiune vor urma în cazul celor patru suspecți.

Scandalul cărnii de cal s-a declanșat la începutul anului 2013, după ce o întreprindere din sudul Franței, Spanghero, a vândut carne de cal, provenind mai ales din România, drept carne de vită. Carnea era folosită apoi la pregătirea a milioane de preparate culinare de către companii importante, cu mare distribuție. Scandalul european, declanșat în februarie în Marea Britanie și Irlanda, a pus în evidență anumite acțiuni ale industriei agroalimentare și opacitatea circuitelor sale de aprovizionare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

5 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic