Seism în Nepal: Peste 2.000 de morți, potrivit unui ultim bilanț (surse oficiale)

Seism în Nepal: Peste 2.000 de morți, potrivit unui ultim bilanț (surse oficiale)

Risc Seismic

Cel puțin 2.000 de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 ce a devastat sâmbătă Nepalul, potrivit unui ultim bilanț global, au anunțat responsabili nepalezi și din țări vecine, relatează AFP. Purtătorul de cuvânt al poliției nepaleze, Kamal Singh Ban, a declarat că 1.953 de persoane au murit numai în Nepal. În India, autoritățile au anunțat 53 de morți. Potrivit presei oficiale chineze, 17 persoane și-au pierdut viața în Tibet în urma seismului.

Bilanțul morților după cutremurul din Nepal ar putea ajunge la 4.500, de trei ori mai mult decât estimarea actuală, a declarat ministrul nepalez al informațiilor Minendra Rijal, citat de agenția DPA.

"Cele mai mari distrugeri au avut loc în districtul Gorkha, epicentrul seismului", a precizat el, referindu-se la o zonă la vest de Kathmandu. "Armata nepaleză a lansat o operațiune de salvare folosind elicoptere cu echipamente cu vedere nocturnă", a adăugat Rijal în fața reporterilor.

Poliția nepaleză a anunțat, citată de Kantipur, un site web de știri din Nepal, că 45.000 de persoane au fost rănite.

Șeful Societății Naționale de Geologie, Lokbijay Adhikari, a declarat pentru Kantipur că 65 de replici au avut loc în Nepal în opt ore după primul cutremur, adaugă DPA.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...