Senatul SUA a respins o reformă ce limita puterile NSA

Senatul SUA a respins o reformă ce limita puterile NSA

Senatul Congresului SUA a respins sâmbătă un proiect de reformă ce viza limitarea capacității Agenției de Securitate Națională (NSA) de a colecta date în Statele Unite ale Americii, proiect susținut de către președintele Barack Obama, relatează AFP.

Camera Reprezentanților votase pe 13 mai reforma, un răspuns la scandalul suscitat de dezvăluirile lui Edward Snowden în urmă cu aproape doi ani. Democrații și republicanii au votat în același sens, în scopul de a limita puterile NSA, care colectează datele a milioane de americani care n-au nici o legătură cu terorismul.

Dar Senatul n-a reușit să voteze această reformă sâmbătă. Mai erau necesare trei voturi pentru a întruni numărul necesar, 60, pentru aprobarea reformei.

Senatorii au început apoi imediat să dezbată o prelungire cu două luni care permite reautorizarea colectării de date telefonice și alte dispoziții din 'Patriot Act' care vor expira la 1 iunie, dacă până atunci Congresul nu va acționa. Dar Senatul n-a reușit să voteze nici această dispoziție, din cauza numărului insuficient de voturi, necesare fiind 60. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…