Separatiştii proruşi anunţă că 247 de cadavre au fost transportate în estul Ucrainei

Separatiştii proruşi anunţă că 247 de cadavre au fost transportate în estul Ucrainei

Cadavrele a 247 dintre victimele avionului aparţinând Malaysia Airlines au fost transportate într-un tren cu vagoane frigorifice la Torez, într-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat, luni, un purtător de cuvânt al rebelilor.

Purtătorul de cuvânt al "premierului" din autoproclamata Republică Populară Doneţk, Aleksandr Borodai, a anunţat că, deocamdată, nu este necesar un al doilea tren pentru transportarea cadavrelor, în timp ce Kievul susţine că un al doilea tren cu patru vagoane frigorifice a plecat spre localitatea Torez.

La rândul său, Andrei Purghin, "adjunctul premierului" din "Republica Populară Doneţk" a declarat, citat de agenţia Interfax, că rămăşiţele victimelor nu vor fi "transferate" la Harkov, zona aflată sub controlul forţelor guvernamentale ucrainene, decât după sosirea experţilor internaţionali la Torez.

Potrivit purtătorului de cuvânt al "premierului" Aleksandr Borodai, trei experţi olandezi au sosit la Doneţk, bastion al separatiştilor proruşi, însă nu a precizat dacă aceştia se vor deplasa la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines.

O echipă cu numeroşi experţi olandezi a sosit luni dimineaţă la Harkov. De asemenea, o echipă de experţi malaysieni, sosită duminică la Kiev, este aşteptată luni la Doneţk, potrivit purtătorului de cuvânt al separatiştilor.

Pe de altă parte, ministrul malaysian al Transporturilor, Liow Tiong Lai, a anunţat duminică seara, într-un comunicat, că autorităţile ucrainene au avertizat că nu pot asigura securitatea experţilor internaţionali la locul catastrofei. De asemenea, autorităţile de la Kiev au cerut "acces imediat şi fără restricţii la locul tragediei şi garantarea securităţii" experţilor străini.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”