Serviciile secrete germane l-au spionat pe Kerry şi supraveghează Turcia de mai mulţi ani

Serviciile secrete germane l-au spionat pe Kerry şi supraveghează Turcia de mai mulţi ani

Serviciile secrete germane au spionat cel puţin o conversaţie a secretarului de Stat american John Kerry şi supraveghează de mai mulţi ani Turcia, dezvăluie sâmbătă săptămânalul Der Spiegel.

Serviciile secrete germane l-au spionat pe Kerry şi supraveghează Turcia de mai mulţi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ediţia care urmează să apară duminică, revista germană afirmă, fără să citeze surse, că o conversaţie a lui John Kerry a fost interceptată în mod "accidental", în 2013, de către serviciile secrete germane (BND). Secretarul de Stat american evoca tensiunile din Orientul Mijlociu printr-o legătură prin satelit.

Revista mai scrie că Guvernul german a mandatat serviciile secrete, începând din 2009, să spioneze Turcia, partenerul său în cadrul NATO.

Potrivit jurnaliştilor revistei, ţintele vizate de activităţile de spionaj sunt actualizate la fiecare patru ani de către Guvernul german. Însă priorităţile actuale nu au fost modificate, după scandalul de spionaj cu Statele Unite, iar Turcia ar fi plasată în continuare sub ascultare.

Aceste dezvăluiri apar după ce mai multe instituţii mass-media au dezvăluit vineri o interceptare a fostului secretar de Stat american Hillary Clinton de către serviciile germane secrete. Una dintre conversaţiile acesteia ar fi fost interceptată "din greşeală", în timp ce şefa diplomaţiei americane se afla la bordul unui avion aparţinând Guvernului american.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...