Spania/Ebola: alte trei persoane plasate sub observație la Madrid

Spania/Ebola: alte trei persoane plasate sub observație la Madrid

Alte trei persoane care nu prezintă simptome de febră hemoragică Ebola dar ar fi putut intra în contact cu infirmiera contaminată au fost plasate sub observație vineri la spitalul La Paz Carlos III din Madrid, au anunțat autoritățile.

Acest fapt ridică la 17 numărul de persoane admise în acest spital în legătură cu criza virusului Ebola.

Cele trei noi spitalizări preventive au fost anunțate într-un comunicat de comitetul interministerial special constituit de guvernul spaniol pentru a gestiona criza. Comunicatul subliniază că aceste trei persoane nu prezintă simptome de contaminare cu Ebola.

Singurul caz confirmat în Spania este în prezent cel al Teresei Romero, care luptă împotriva febrei hemoragice la spitalul Carlos III. Această infirmieră în vârstă de 44 de ani se pare că s-a contaminat când îl trata pe unul dintre cei doi misionari spanioli repatriați în august și septembrie după ce au fost contaminați în Africa și care au murit în acest spital. Teresa Romero a fost testată pozitiv la virusul Ebola lunea trecută.

Potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) publicat vineri la Geneva, febra hemoragică Ebola a făcut 4.033 de morți din 7.399 de cazuri înregistrate în 7 țări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite), amintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea