Statul Islamic a ordonat un atac în Franța, care a fost însă dejucat (procuror)

Statul Islamic a ordonat un atac în Franța, care a fost însă dejucat (procuror)

Un jihadist din cadrul grupării Statul Islamic în Siria i-a cerut 'să lovească' în Franța unuia dintre cei trei suspecți arestați în această țară pentru plănuirea unui atac terorist asupra unei baze militare, a declarat vineri procurorul parizian Francois Molins, citat de AFP și Reuters.

Cel mai tânăr dintre cei trei suspecți arestați, în vârstă de 17 ani, a primit acest ordin întrucât se afla în imposibilitatea de a pleca în Siria pentru a lua parte la jihad, după ce a fost reperat de serviciile de informații franceze, a precizat magistratul într-un comunicat.

Autoritățile franceze au anunțat în această săptămână că au arestat trei indivizi care pregăteau un atac terorist în ianuarie 2016, care consta, printre altele, în atacarea unei instalații militare și în decapitarea unui ofițer de rang înalt în sudul Franței, notează Reuters. Ei ar fi urmat apoi să posteze pe internet o înregistrare a decapitării, după modelul altor asasinate similare ale SI.

Procurorul Molins a anunțat oficial deschiderea de către parchetul din Paris a unei proceduri judiciare pentru asociere criminală în vederea pregătirii de acte de terorism.

Parchetul a cerut plasarea în detenție a celor trei bărbați, în vârstă de 17, 19 și respectiv 23 de ani, care urmează să fie prezentați vineri unui judecător de instrucție în vederea punerii lor sub acuzare la finalul celor patru zile de detenție preventivă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”