Statul Islamic a ordonat un atac în Franța, care a fost însă dejucat (procuror)

Statul Islamic a ordonat un atac în Franța, care a fost însă dejucat (procuror)

Un jihadist din cadrul grupării Statul Islamic în Siria i-a cerut 'să lovească' în Franța unuia dintre cei trei suspecți arestați în această țară pentru plănuirea unui atac terorist asupra unei baze militare, a declarat vineri procurorul parizian Francois Molins, citat de AFP și Reuters.

Cel mai tânăr dintre cei trei suspecți arestați, în vârstă de 17 ani, a primit acest ordin întrucât se afla în imposibilitatea de a pleca în Siria pentru a lua parte la jihad, după ce a fost reperat de serviciile de informații franceze, a precizat magistratul într-un comunicat.

Autoritățile franceze au anunțat în această săptămână că au arestat trei indivizi care pregăteau un atac terorist în ianuarie 2016, care consta, printre altele, în atacarea unei instalații militare și în decapitarea unui ofițer de rang înalt în sudul Franței, notează Reuters. Ei ar fi urmat apoi să posteze pe internet o înregistrare a decapitării, după modelul altor asasinate similare ale SI.

Procurorul Molins a anunțat oficial deschiderea de către parchetul din Paris a unei proceduri judiciare pentru asociere criminală în vederea pregătirii de acte de terorism.

Parchetul a cerut plasarea în detenție a celor trei bărbați, în vârstă de 17, 19 și respectiv 23 de ani, care urmează să fie prezentați vineri unui judecător de instrucție în vederea punerii lor sub acuzare la finalul celor patru zile de detenție preventivă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…