ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII 13-19 OCTOMBRIE - LIFE EXTERN

ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII 13-19 OCTOMBRIE - LIFE EXTERN

Numărul deceselor de Ebola a depășit 4.500 săptămâna aceasta din peste 9.000 de cazuri înregistrate în șapte țări, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a decis să împartă în două grupuri țările lovite de epidemie. Primul grup este alcătuit din țările cele mai afectate (Liberia, Sierra Leone și Guineea), iar cel de-al doilea include Nigeria, Senegalul, Statele Unite și Spania. Potrivit OMS, se poate afirma că într-o țară nu se mai transmite Ebola "la 42 de zile după ultimul caz înregistrat". Mai multe țări europene au uat decizia de a începe controale pe aeroporturi în cazul pasagerilor care vin din țările afectate.

* Institutul internațional de cercetări asupra alimentației (IFPRI), cu sediul la Washington, a avertizat într-un raport săptămâna aceasta în legătură cu flagelul necunoscut al 'foamei invizibile', definită ca o carență de micronutrienți, care afectează peste 2 miliarde de persoane din lumea întreagă.

* Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2014 a fost atribuit luni profesorului francez Jean Tirole, de la Universitate din Toulouse, pentru clarificarea modului în care înțelegem și reglementăm industriile dominate de câteva mari firme. Analiza sa cu privire la firmele cu o putere mare de piață oferă un răspuns la o serie de întrebări importante de genul cum ar trebui să acționeze guvernele în relațiile lor cu fuziunile și cartelurile și de asemenea cum ar trebui reglementare monopolurile.

* Perioada aprilie-septembrie 2014, adică ultimele șase luni, a înregistrat temperaturi mai mari decât media și au fost cele mai călduroase din 1880, potrivit National Climatic Data Center și NASA, care strâng datele separat.

* Compania americană Lockheed Martin a anunțat că peste zece ani va dispune de reactoare de fuziune nucleară fezabile. compania, care este principalul furnizor al Pentagonului, susține că va construi și testa un reactor compact de fuziune în mai puțin de 1 an, iar un prototip va fi gata în următorii 5 ani. Mulți oameni de știință din domeniul cercetării nucleare sunt însă sceptici cu privire la anunțul făcut de gigantul american Lockheed Martin Corp. Dacă se va dovedi fezabilă, realizarea reactoarelor de fuziune nucleară va marca o schimbare de paradigmă energetică și posibil o nouă revoluție industrială.

* Actorul american Neil Patrick Harris va prezenta viitoarea gală a premiilor Oscar în februarie 2015, au anunțat miercuri organizatorii. Neil Patrick Harris, care a mai prezentat și alte gale, între care decernarea premiilor televiziunii americane Emmy Awards, va fi astfel maestrul de ceremonii al celei de-a 87-a ediții a Oscarurilor din 22 februarie la Los Angeles.

* Cineastul spaniol Pedro Almodovar, realizator a 33 de filme, a fost recompensat vineri seară, la Lyon, în cadrul Festivalului Lumiere, cu premiul pentru întreaga carieră. Premiul este acordat din 2009 unei personalități din lumea filmului pentru întreaga sa activitate artistică.

* Pentru al doilea an consecutiv, Michael Jackson se află pe primul loc în clasamentul întocmit de Forbes al celebrităților cu cele mai mari venituri postume. Numele și muzica fostului rege pop au adus câștiguri de 140 de milioane de dolari în cursul ultimului an. Albumul său, "Xscape", a debutat pe locul doi în topul Billboard, iar imaginea sa holografică a fost proiectată cu ocazia galei premiilor Billboard.

* Kate, soția prințului William, a aflat la ultima ecografie că are gemene. Informația ar proveni direct de la palatul Buckingham, conform presei din Belgia. Casele de pariuri au început deja speculațiile pe tema numelor celor două fetițe, cele care revin cel mai des fiind Elisabeth și Victoria.

* O femeie de 114 ani a fost nevoită să mintă în privința vârstei ca să se poată înscrie pe Facebook. Anna Stoeher, cel mai vârstnic locuitor al statului Minnesota, a vrut să se înscrie pe rețeaua de socializare, însă a constatat că baza cu datele de naștere începea doar în 1905. Ea s-a născut în 1900.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...