SUA: 35 de arestări după interdicția de circulație marți la Baltimore

Treizeci și cinci de persoane au fost arestate după intrarea în vigoare a unei interdicții de circulație marți între orele 22.00 (2.00 GMT) și 5.00 dimineață la Baltimore (estul SUA), a anunțat miercuri poliția orașului. "Din cele 35 de arestări, 34 se referă la adulți și un arestat este minor", a declarat Eric Kowalczyk, purtător de cuvânt al poliției, într-o conferință de presă, citat de AFP.

Șeful poliției Anthony Batts a anunțat marți seară 15 răniți în rândul polițiștilor, dintre care doi au fost spitalizați, și 27 de arestări.

La câteva minute după ora 22.00, poliția a lansat fumigene și gaz cu piper pentru a dispersa zeci de recalcitranți care nu au evacuat străzile. Ea a semnalat aruncări de obiecte în forțele de ordine și un incendiu în fața unei biblioteci.

Dar nimic nu se compară cu revoltele ce au zguduit orașul luni când bande de tineri au incendiat clădiri și mașini, au jefuit magazine. Douăzeci de polițiști au fost răniți.

Violențele — care au obligat autoritățile să stabilească interdicția de circulație nocturnă pentru o săptămână — au izbucnit luni după înmormântarea unui tânăr de culoare, Freddie Gray, 25 de ani, care a murit cu câteva zile mai înainte în circumstanțe încă inexplicabile.

În pofida a numeroase apeluri din partea autorităților de a nu ieși pe străzi, grupuri de manifestanți — în majoritatea lor tineri de culoare — au sfidat marți seară rândurile de polițiști în echipamente speciale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

5 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…