SUA: Donald Trump vrea să-i trimită pe refugiații sirieni înapoi în țara lor

SUA: Donald Trump vrea să-i trimită pe refugiații sirieni înapoi în țara lor

Donald Trump, candidat la alegerile primare republicane pentru desemnarea nominalizării în cursa pentru Casa Albă, a declarat miercuri că îi va trimite pe refugiații sirieni înapoi în țara lor dacă va fi ales președinte în noiembrie anul viitor, relatează France Presse. Afirmațiile lui Trump, făcute la postul american de televiziune CNN, survin în contextul în care Rusia a anunțat miercuri că aviația sa a început să efectueze atacuri în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Trump a spus că această intervenție ar putea fi benefică. "Dacă Rusia vrea să atace și să zdrobească ISIS (alt acronim pentru a desemna SI — n.r.) și, poate, să stabilizeze această mare migrație, cu 200.000 de persoane care ajung în SUA", aceasta s-ar putea dovedi un lucru bun, a declarat el.

Secretarul american de Stat John Kerry a anunțat la 20 septembrie că SUA ar urma să primească 85.000 de refugiați în 2016, dintre care 10.000 de sirieni, apoi 100.000 în 2017, ceea ce ar însemna aproape 200.000 în doi ani.

"Dacă voi câștiga, aceste 200.000 de persoane — ele trebuie să știe, iar lumea trebuie să audă — vor pleca înapoi" în țările lor, a spus Trump.

"Nu vom accepta 200.000 de persoane", a adăgat el, invocând riscul ca unii dintre refugiați să facă parte din gruparea Statul Islamic. "Nu avem nicio idee cine sunt ei", a spus Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina