SUA iau în considerare adoptarea de sancțiuni în legătură cu un amplu atac cibernetic al hackerilor chinezi

Casa Albă ia în considerare aplicarea de sancțiuni împotriva companiilor și persoanelor din China despre care consideră că au beneficiat de pe urma unui atac cibernetic al hackerilor chinezi asupra unor secrete comerciale americane, a relatat duminică Washington Post, potrivit Reuters.

Publicația, care citează câțiva oficiali neidentificați ai Administrației Obama, a precizat că decizia finală privind adoptarea de sancțiuni ar urma să fie luată în curând, posibil în următoarele două săptămâni.

Suspiciunile că hackeri chinezi s-ar fi aflat în spatele unor atacuri cibernetice pentru sustragerea de date în SUA au tensionat relațiile dintre cele mai mari economii ale lumii, în contextul în care președintele chinez Xi jinping se pregătește să efectueze luna viitoare prima sa vizită în SUA.

Oficiali ai Administrației Obama au spus că China este principalul suspect în ampla acțiune de piratare a unei agenții guvernamentale americane, în urma căreia au fost sustrase date despre cel puțin 4,2 milioane de actuali și foști lucrători guvernamentali. China a negat orice implicare.

Oficiali guvernamentali și analiști cibernetici americani spun că hackerii chinezi folosesc tactici de ultimă generație pentru a crea baze de date masive care ar putea fi folosite pentru spionajul tradițional, cum ar recrutarea de spioni sau obținerea accesului la date pe alte rețele.

Washington Post a scris că sancțiunile ar fi prima punere în practică a unui ordin executiv pe care președintele Barack Obama l-a semnat la începutul acestui an pentru a autoriza înghețarea activelor entităților și persoanelor din străinătate suspectate de spionaj cibernetic comercial.

Potrivit unui oficial al administrației americane citat de Washington Post, decizia privind posibilele sancțiuni "transmite Beijingului un semnal că administrația va răspunde acțiunilor de spionaj economic și sectorului privat un mesaj că este apărat". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

4 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

5 Furtună la TAROM / Pilotul Emil Dobrovolschi critică schimbarea Mădălinei Mezei de la șefia TAROM și numirile po…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri