SUA: Intrarea în vigoare a noilor reguli privind scutirea de viză

Statele Unite au început să aplice noile reguli mai stricte privind scutirea de viză pentru persoanele având legături cu țări considerate de Washingtonul ca leagăne de terorism, relatează AFP. Departamentul de Securitate Internă a decis că vizitatorii ce doresc să intre pe teritoriul SUA și au fost în Iran, Irak, Sudan sau Siria din 2011 vor avea nevoie acum de viză.

Această constrângere administrativă devine obligatorie chiar dacă aceste persoane vin din cele circa 40 de țări dotate în mod normal cu un program de scutire de viză.

În același mod, persoanele cu dublă cetățenie iraniană, irakiană, sudaneză sau siriană trebuie să aplice pentru viză înainte de a călători în Statele Unite.

Departamentul de Securitate Internă a anunțat intrarea în vigoare joi a noilor măsuri, decise în urma atentatelor de la Paris din noiembrie și de la San Bernardino la începutul lunii decembrie, dar unii călători se pare că au fost deja victimele acestor noi reguli în ultimele zile, notează France Presse.

BBC a anunțat miercuri că una dintre jurnalistele sale, Rana Rahimpour, care are dublă cetățenie britanică și iraniană, nu mai are dreptul să se îmbarce la bordul unui zbor cu destinația Statele Unite.

Departamentul de Stat a refuzat să comenteze cu privire la cazuri particulare.

Departamentul de Securitate Internă a precizat că persoanele vizate de aceste noi măsuri obligatorii ar putea primi vize dacă le vor cere în mod corespunzător. Dar ele nu mai pot trece peste această formalitate mulțumindu-se să completeze un simplu formular online Esta.

Singura excepție de la aceste noi reguli, soldații din țările aliate care au luptat alături de trupele americane în Irak vor fi scutiți de vize. Lucrătorii umanitari și jurnaliștii ar putea fi de asemenea scutiți "de la caz la caz".

Astăzi, aproximativ 20 de milioane de persoane vin în fiecare an fără viză în Statele Unite pentru sejururi de mai puțin de 90 de zile, dintre care aproximativ 13 milioane de europeni, cu singura formalitate de îndeplinit formularul online Esta, mai notează AFP.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing