SUA sunt deschise dialogului cu Belarus (Victoria Nuland)

SUA sunt deschise dialogului cu Belarus (Victoria Nuland)

Statele Unite ale Americii (SUA) sunt deschise dialogului cu Republica Belarus, iar în ultimii ani cele două țări au reușit să facă mici pași una în întâmpinarea celeilalte, a declarat subsecretarul de stat american Victoria Nuland, informează joi agenția de presă RIA Novosti.

'Am avut în septembrie, în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, o întrevedere cu premierul belarus. I-am spus că au făcut mult pentru țara lor, transformând Minskul într-un simbol al negocierilor de pace. Suntem în continuare deschiși îmbunătățirii și încălzirii relațiilor noastre cu Belarus', a dat asigurări Nuland.

Subsecretarul de stat american a amintit că SUA și Belarus au 'reușit să facă niște mici pași comuni', printre care și acela că Washingtonul 'eliberează din nou vize în Belarus pe bază de reciprocitate'.

În același timp, Nuland a subliniat că SUA așteaptă ca puterea din Belarus să-și continue eforturile în vederea unei mai mari democratizări și apărări a drepturilor omului.

SUA au introdus în 2006 sancțiuni ce presupuneau blocarea proprietăților și activelor a zeci de lideri belaruși, inclusiv ale președintelui Aleksandr Lukașenko. De atunci, această decizie se înnoiește anual. Astfel, în 2007 au fost introduse sancțiuni la adresa concernului 'Belneftehim', iar în 2010 — la adresa a două bănci iraniene care funcționează în Belarus.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...