Sute de pasageri ai Eurostar și-au petrecut noaptea în tren din cauza unei rupturi a cablurilor de tensiune

Sute de pasageri ai Eurostar și-au petrecut noaptea în tren din cauza unei rupturi a cablurilor de tensiune

Pasagerii unui tren Eurostar Londra-Bruxelles au petrecut noaptea de joi spre vineri în tren, imobilizați la Lambersart, în nordul Franței, după o dublă ruptură a cablurilor de tensiune care a provocat și întârzierea cu peste șase ore a unui Eurostar pe ruta Londra-Paris, informează vineri compania, potrivit AFP.

'Există două rupturi ale cablurilor de tensiune, ceea ce este extrem de rar', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Eurostar contactat prin telefon.

Un Eurostar cu 696 pasageri la bord care efectua cursa Londra-Paris, unde ar fi trebuit să ajungă joi la ora 21:17, și un Eurostar Londra-Bruxelles, cu 600 de pasageri, cu sosirea programată joi la 21:05, au fost imobilizate pe calea ferată joi seară la Lambersart, la periferia orașului Lille.

Cele două trenuri au trebuit tractate cu o locomotivă diesel până la gara Lille-Europe, unde călătorii au urcat apoi în alte garnituri, conform sursei citate. Pasagerii veniți de la Londra au ajuns la Gara de Nord din Paris la 03:30, iar cei care aveau destinația Bruxelles au ajuns cu puțin înainte de ora 06:00 în capitala Belgiei.

Pasagerii blocați în trenul cu destinația Bruxelles, care a rămas cel mai mult imobilizat pe calea ferată, au primit băuturi calde din partea protecției civile, a precizat Eurostar.

Circulația trenurilor pe linie a fost perturbată întreaga noapte, provocând întârzieri de peste două ore pentru încă alte șase trenuri, potrivit sursei citate.

Cablul de tensiune care transportă electricitatea la trenuri a fost avariat în două locuri la distanță de doar câțiva kilometri. 'Încercăm să determinăm de ce s-a întâmplat acest lucru', a spus purtătorul de cuvânt.

Pasagerii trenului Londra-Bruxelles vor fi rambursați cu de două ori prețul biletului dus-întors și vor primi un bilet gratuit dus-întors pentru o altă deplasare pe aceeași rută, în timp ce aceia care călătoreau de la Londra la Paris au primit contravaloarea biletului și vor beneficia și ei de un bilet dus gratuit, a mai precizat Eurostar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 Noi amănunte picante

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 ...